Pandèmia global

Alemanya detecta 4.000 casos de coronavirus en un dia

El ministre alemany de Salut adverteix que és un «augment preocupant»

Alemanya detecta 4.000 casos de coronavirus en un dia

JOHN MACDOUGALL

Es llegeix en minuts

El Periódico

Alemanya està registrant un «augment preocupant» dels casos de coronavirus, que han arribat a 4.000 en les últimes 24 hores, xifres que no es registraven des de l’abril, ha advertit el ministre alemany de Salut, Jens Spahn. Com altres països europeus, el país germànic es troba immers en una segona onada de la pandèmia.

«Els números mostren un augment preocupant, sobretot avui», ha dit Spahn en una roda de premsa a Berlín, en què ha demanat no «fer malbé» els assoliments aconseguits fins ara per Alemanya en la seva lluita contra la pandèmia, ja que l’han convertit en un dels països d’Europa  proporcionalment menys afectat.

Les autoritats sanitàries han comptabilitzat 4.058 nous contagis en 24 hores, davant els 2.828 un dia abans, i que ja van marcar un nou màxim des de l’abril.

Et pot interesar

El total de positius des que es va donar a conèixer el primer contagi al país a finals de gener se situa en 310.144, amb 9.578 víctimes mortals, 16 més en un dia. Al voltant de 269.600 persones han superat la malaltia i la xifra de casos actius ha pujat fins a uns 31.000.

El pic de contagis s’havia registrat entre finals de març i principis d’abril, amb més de 6.000 noves infeccions diàries. Les xifres van anar baixant després fins a entre 300 i 350 casos al juny, i a partir de finals de juliol van tornar a augmentar de forma continuada; a l’agost es van tornar a superar per primera vegada els 2.000 nous contagis diaris.