La UE tanca un acord amb Moderna per a la compra de fins a 160 milions de dosis

La Comissió Europea aprovarà el nou contracte, el sisè negociat per Brussel·les, aquest dimecres

zentauroepp55893001 vacuna moderna201116133511

zentauroepp55893001 vacuna moderna201116133511 / CJ GUNTHER

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

La Unió Europea continua sumant contractes per ampliar la seva cartera de vacunes contra la Covid-19. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha anunciat l’aprovació aquest dimecres del nou contracte negociat i tancat amb la farmacèutica nord-americana Moderna que permetrà als Vint-i-set accedir fins a 160 milions de dosis de la seva potencial vacuna. «Tenim bones notícies. Estic contenta d’anunciar que demà aprovarem un nou contracte per garantir una altra vacuna a la nostra cartera de vacunes», ha anunciat Von der Leyen en una breu compareixença sense preguntes.

Notícies relacionades

«Segons els resultats dels assajos clínics aquesta vacuna podria ser altament eficaç contra la Covid-19. Una vegada que la vacuna hagi provat ser segura i eficaç tots els estats membres la rebran alhora, de forma prorata i sota les mateixes condicions», ha explicat Von der Leyen sobre una vacuna experimental amb una efectivitat, segons ha anunciat l’empresa, del 94,5%. 

Amb aquest nou contracte, Brussel·les amplia a sis la llista de potencials proveïdors que inclouen, a més de Moderna, AstraZeneca, Sanofi-GSK, BioNTech-Pfizer, Johnson&Johnson i Curevac. L’objectiu de l’estratègia dissenyada per la UE és accedir a les vacunes experimentals més prometedores. «Totes seran analitzades amb molt de compte per l’Agència Europea del Medicament i només s’autoritzarà la seva comercialització si són efectives i segures», ha recordat la presidenta de la Comissió, que ha reiterat una segona prioritat per a la UE com és que tothom tingui accés a una vacuna a tot el món.