A CANET

El jutge avala la nova detenció de la dona de Mainat

Angela Drobrowolski i el seu amant han intentat entrar en la segona residència del productor a Canet de Mar

La investigada ha presentat un 'habeas corpus' per sortir en llibertat, però ha sigut denegat i continua arrestada

zentauroepp55732200 mujer mainat201104095241

zentauroepp55732200 mujer mainat201104095241 / CAPTURAS DE CUATRO

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

El jutge de guàrdia d’Arenys de Mar considera ajustada a dret la detenció d’Angela Dobrowolski, dona del productor de televisió Josep Maria Mainat, per presumptament haver intentat assaltar la segona residència d’aquest a Canet de Mar. El magistrat va prendre aquesta decisió aquest dimarts a la nit després que la dona presentés un ‘habeas corpus’ (conducció i compareixença davant el jutge) amb l’objectiu de quedar en libertat. Al ser rebutjada aquesta possibilitat, l’arrestada seguirà, per tant, sota custòdia policial fins que els agents completin el seu atestat i torni al jutjat en el termini que fixa la llei.

A les 9.30 h, Angela i una altra persona, pel que sembla Gabriel, amb qui manté una relació sentimental, es van dirigir a la vivenda del productor a Canet. Els veïns es van adonar que intentaven entrar a la casa i ho van comunicar a la policia local. Les càmeres de seguretat també van gravar la seva presència a les sis del matí. Uns segons després, van aparèixer a la residència diverses patrulles de la policia local i dels Mossos, que van arrestar la parella per un presumpte delicte de robatori amb força.

Drobrowolski té una ordre d’allunyament tant del seu encara marit (estan en procés de divorci) com dels fills en comú. La dona està sent investigada per un jutjat de Barcelona per intent d’assassinat al seu marit, a qui suposadament va injectar insulina amb la intenció de matar-lo per cobrar l’herència abans del divorci. Per aquest cas va ser detinguda a principis d’agost. Al setembre va ser arrestada també per una presumpta estafa al seu marit. Per tant, la detenció de Canet de Mar és la tercera.

Mainat ha explicat que ha presentat una denúncia contra la seva dona. «Feia quatre dies que intentava forçar la porta però no ho ha aconseguit, així que ha decidit entrar per la teulada» amb una escala, va afirmar al sortir de la comissaria de Mossos.  «No crec que hi entrés per robar perquè no hi ha gaire cosa, és una segona residència sense quadros ni escultures ni res. La policia ha de posar sobre la taula aquesta opció, però és una especulació», va respondre a la proposta que la dona pretengués ocupar l’immoble.

 

Inventari de la vivenda conjugal

Notícies relacionades

Mainat ha estat fent inventari dels objectes que la seva encara dona es va endur quan va ser desallotjada de la vivenda del barri d’Horta, on havia conviscut durant anys el matrimoni. Segons fonts de l’entorn de l’ex de la Trinca, la dona es va apoderar d’objectes, com unes joies de la família, que l’excantant considera de la seva propietat. En principi, la intenció de Mainat és denunciar el robatori que, al seu entendre, ha patit. «El contingut de la casa està totalment saquejat [...] Estic bastant emprenyat, han trencat la caixa forta», va assegurar llavors.

Dobrowolski va començar a treure objectes de la vivenda conjugal dies abans del 4 de novembre, quan es va presentar a la residència una comitiva judicial per procedir al seu desallotjament, ja que la jutge de família que tramita el divorci del matrimoni havia atorgat al productor tant la custòdia dels dos fills en comú com de l’ús del domicili. Així mateix, el procés judicial per l’intent d’assassinat el passat 22 de juny segueix en curs.