24 nov 2020

Anar al contingut

ÚLTIMES 24 HORES

La Covid continua a la baixa a Catalunya: menys risc de rebrot i menys pressió a les ucis

Malgrat les bones xifres, pugen lleugerament les hospitalitzacions i les morts

El Periódico

La Covid continua a la baixa a Catalunya: menys risc de rebrot i menys pressió a les ucis

Imatge cedida a l ACN per l ICS Girona

El coronavirus continua alentint el seu avenç a Catalunya, que en les últimes hores ha sumat 1.204 nous casos i ha segat la vida de 58 pacients, tot i que el risc de rebrot continua en descens, fins a situar-se en 313 punts, i també la pressió sobre les ucis.

Segons les dades epidemiològiques publicades per la Conselleria de Salut, la xifra de nous contagis en les últimes 24 hores –1.204 contra els 1.937 del dia anterior– confirmen que la velocitat de transmissió del virus s’està frenant a Catalunya, on l’índex de rebrot ha descendit en 18 punts, malgrat que es manté extrem.

Després d’haver descendit la vigília, el nombre d’hospitalitzacions per coronavirus ha tornat a augmentar lleugerament en les últimes hores, amb 25 nous ingressos que sumen un total de 2.085, però la situació continua alleujant-se a les uci: ara compten amb 514 pacients, 13 menys que el dia anterior.

Respecte a les defuncions per coronavirus, en les últimes hores s’han notificat 58 morts, una mica més dels 44 del dia anterior, de manera que la xifra des de l’inici de la pandèmia se situa en 15.491 morts.

El risc de rebrot a BCN, per sota de 300

Amb un total de 330.658 contagis acumulats, l’índex de rebrot del coronavirus ha baixat a totes les regions sanitàries de Catalunya l’últim dia, en algunes zones per sota dels 300 punts, un risc que continua sent molt elevat –a partir de 100 es considera alt– però que és lluny dels 1.046 del 23 d’octubre passat, en el moment àlgid de la segona onada.

Les Terres de l’Ebre són la regió sanitària amb el risc més baix, de 211 punts, mentre que les comarques de l’Alt Pirineu i la Catalunya Central se situen al capdavant pel que fa al perill de rebrot, amb un índex de 506 i de 405, respectivament.

A més de les comarques de l’Ebre, en les últimes 24 hores han aconseguit situar-se per sota dels 300 punts la ciutat de Barcelona, amb 288, la regió sanitària de Tarragona, amb 279, i la metropolitana nord, amb 295 punts en l’índex de risc de rebrot.

A la regió metropolitana sud, el perill de rebrot ha baixat fins als 328 en les últimes 24 hores i a Girona fins a 359, deu punts menys que a la regió sanitària de Lleida.