25 nov 2020

Anar al contingut

pla de desescalada

Així serà la desescalada a Catalunya: què podrem fer en cada fase i en quines dates

Els confinaments perimetrals desapareixeran el 21 de desembre

La Generalitat mantindrà el toc de queda fins a mitjans de gener

El Periódico

El pla de desescalada que es va filtrar aquest dimarts i que s’ha donat a conèixer aquest dijous pel Govern implica, entre altres coses, un Nadal inèdit a Catalunya: sense sopars d’empresa, sense maratons de compres i amb uns Pastorets a mig gas. El toc de queda, en principi a les 22.00 hores, es mantindrà fins a mitjans de gener (previsiblement no abans del dia 19).

PRIMERA FASE: Dilluns, 23 de novembre

RESTAURACIÓ: Restaurants i bars podran obrir amb un aforament del 30% a l’interior i del 100% a les terrasses entre les 6.00 i les 21.30 hores, tant a les terrasses com a l’interior, amb bona ventilació. Es fixa un màxim de 4 persones per taula i 2 metres de separació entre taules.

CULTURA: Cines, teatres, auditoris, sales de concerts, museus i sales d’exposicions podrien obrir amb un 50% de l’aforament i un màxim d’ocupació de 500 persones.

ESPORT: Reobertura de les instal·lacions esportives a l’aire lliure amb un aforament del 50% i també a les piscines, tot i que siguin en recintes tancats. També es permet la reobertura dels gimnasos amb un 30% de l’aforament, cita prèvia i sense vestidors. Es permet la pràctica esportiva federada no competitiva en equipaments a l’aire lliure. Les activitats, excepte les federades, es podran fer amb un màxim de sis persones

COMERÇ: Es manté el 30% en les botigues de menys de 800 metres quadrats. Les de més de 800 m2 podran ja utilitzar tot el seu espai però amb un 30% de l’aforament. Els centres comercials continuen tancats excepte els comerços de primera necessitat o els locals que tinguin accés directe des de la via pública.

CERIMÒNIES: Continua l’aforament del 30% en actes religiosos i cerimònies civils, però amb un màxim de 200 persones.

MOBILITAT: Es manté el tancament perimetral de Catalunya i el municipal de cap de setmana, així com el toc de queda, que continuarà vigent fins al 2021. Les reunions continuen sent de sis persones corresponents a una bombolla de convivència habitual.

SEGONA FASE: Dilluns, 7 de desembre

RESTAURACIÓ: Pot obrir al 50%.

CULTURA: Cines, teatres i sales de concerts (amb 500 persones d’aforament autoritzat) podrien ampliar l’aforament fins al 70%. Els museus, biblioteques i sales d’exposició segueixen amb el 30% d’aforament.

EDUCACIÓ: S’obren les extraescolars no reglades amb un sol alumne.

ESPORT: Gimnasos podran ampliar l’aforament al 50%, sense vestidors

COMERÇ: Les botigues podrien obrir al 50%. Els centres comercials podran obrir amb el 30% de l’aforament.

CERIMÒNIES: L’aforament en actes religiosos segueix en el 30%.

MOBILITAT: El confinament de cap de setmana passaria a ser comarcal. Es manté el tancament perimetral de Catalunya i el toc de queda. Les reunions es mantenen en sis persones

TERCERA FASE: Dilluns, 21 de desembre

RESTAURACIÓ: La restauració es manté amb el mateix aforament que en la fase 2. 

CULTURA: Els museus i biblioteques podran obrir al 70%, el mateix que cines, teatres i sales de concerts (màxim 500 persones).

EDUCACIÓ: Es mantenen les mateixes restriccions que en fase 2.

ESPORT: Aforament exterior del 70% i el 50% a l’interior.

COMERÇ: Els comerços i centres comercials queden igual que en la fase 2.

CERIMÒNIES: S’amplia l’aforament al 50%.

MOBILITAT: Desapareix el confinament perimetral de Catalunya i el confinament de cap de setmana. Les trobades ja poden ser de 10 persones corresponents a un màxim de dues bombolles de convivència habituals o una bombolla ampliada

QUARTA FASE: Dilluns, 4 de gener

RESTAURACIÓ: Es mantenen les mateixes restriccions que en la fase anterior però s’amplia a 6 el màxim de persones per taula.

CULTURA: Manté l’aforament al 70%.

EDUCACIÓ: Recuperar el 100% de la presencialitat en el Batxillerat i cicles formatius, així com obrir totes les extraescolars i l’educació en el temps lliure En les universitats es manté, en principi, el format virtual.

ESPORT: La novetat és que es recuperen les competicions esportives.

COMERÇ: Els centres comercials podran reobrir al 50%, excepte les zones comunes.

CERIMÒNIES: Es mantenen les mateixes restriccions descrites en la fase anterior.

MOBILITAT: Es manté el toc de queda.