vols comercials

La càpsula de SpaceX s'acobla amb èxit a l'Estació Espacial Internacional

Ja es troben a l'interior de l'EEI els quatre astronautes que viatjaven a la cabina de la nau espacial Dragon

Elon Musk s'avança en la carrera de construir i dissenyar naus i coets, que funcionaran com una espècie de «taxis» per l'espai

space-x / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

La càpsula espacial que la companyia privada SpaceX va enviar a la seva primera missió operativa tripulada s’ha acoblat amb èxit aquest dimarts a la matinada a l’Estació Espacial Internacional (EEI), ha informat l’Agència Espacial Nord-americana (NASA) en el seu compte de Twitter.

Ja es troben a l’interior de l’EEI els quatre astronautes que viatjaven a la càpsula de la nau espacial Dragon, els nord-americans Shannon Walker, Michael Hopkins i Victor Glover, i el japonès Soichi Noguchi, segons la NASA.

Els tripulants de l’EEI van emetre un missatge de benvinguda als quatre astronautes de la càpsula anomenada ‘Resilience’ a la seva arribada, a través de les xarxes socials, en les quals es va transmetre en directe l’acoblament.

"Bienvenida a la @Estación Espacial, Tripulación-1! la @SpaceX Crew Dragon "Resilience" se acopló correctamente..., con @Astro_Illini, @AstroVicGlover, Shannon Walker y @Astro_Soichi", escribió la NASA en su perfil de Twitter.

Després de l’obertura de l’escotilla, els quatre astronautes es van unir a la tripulació al laboratori en òrbita de l’EEI. L’arribada es va produir a les 11.00 hores de la costa est dels EUA (04.01 GMT).

«Les escotilles estan obertes .. Els astronautes de la tripulació 1 Shannon Walker, @Astro_Soichi, @AstroVicGlover i @Astro_illini són els nous residents a bord de la @Estació Espacial. ¡Benvinguts a bord!», confirmaven des de la NASA.

La nau s’havia enlairat amb èxit des de cap Canaveral (Florida) diumenge passat en un coet reutilitzable Falcon 9 amb la càpsula Dragon a la cúspide. 

Cap a les 19.40 hora local, (00.40 GMT de dilluns), la càpsula Resilience es trobava finalment en òrbita rumb a l’EEI.

La firma SpaceX, fundada per l’empresari Elon Musk, pretén utilitzar aquesta part del coet per a la següent missió en associació amb la NASA cap a l’EEI, que està previst que es realitzi el març de l’any vinent.

«Taxis» espacials 

La primera d’almenys sis missions que SpaceX realitzarà a l’EEI a raó d’un contracte de 2.600 milions de dòlars firmat amb la NASA el 2014, va aconseguir finalment enlairar-se d’acord amb el programa previst, sense contratemps i després d’una sèrie d’ajornaments de la data prevista.

Notícies relacionades

La càpsula Dragon és la primera nau espacial de propietat i operació privada que és certificada per la NASA per a vols espacials tripulats, després de l’èxit de la missió de prova Demo-2, que, amb dos astronautes a bord, va enlairar-se el maig passat cap a l’EEI i va tornar a la Terra sense incidents el 2 d’agost. 

L’inici d’aquestes missions tripulades suposa per a la NASA la possibilitat de poder embarcar-se en missions regulars a l’EEI, i fins i tot per als seus programes a la Lluna i Mart, en associació amb empreses privades encarregades de construir i dissenyar naus espacials i coets, que funcionaran com una espècie de «taxis» espacials.