mostra

'Print3d', una exposició que viatja al futur de la impressió 3D

Reimprimir la realitat és el concepte que encunya la mostra del CosmoCaixa

zentauroepp55189859 cosmocaixa imprime el futuro con la exposici n print3d201116164642

zentauroepp55189859 cosmocaixa imprime el futuro con la exposici n print3d201116164642

1
Es llegeix en minuts
Oriol Lara

Les impressores 3D han obert un nou món de possibilitats que eren totalment impensables. Poc es pensava Chuck Hull, el creador de la impressora 3D fa 30 anys, que aquestes impressores canviarien la vida de tantes persones amb tan sols un clic a l’ordinador. Considerada per alguns com la nova revolució industrial, l’exposició ‘Print3d’ convida els assistents a viatjar cap al futur a través de la impressió 3D i les possibilitats infinites que sembla tenir. 

Reimprimir la realitat’ és el concepte que encunya aquesta mostra situada al CosmoCaixa. L’exposició permet experimentar un recorregut a través de la impressió 3D per descobrir la versatilitat d’aquesta tecnologia i conèixer l’abast de la revolució impulsada per aquesta. L’ús de les impressores tridimensionals s’expandeix en gairebé tots els camps i les aplicacions pràctiques en les quals ja s’utilitza inclou sectors tan diversos com la medicina, la construcció, l’art o l’educació. 

Una de les sales de l’exposició ‘Print3D’ al CosmoCaixa.

Notícies relacionades

Més de 40 peces formen la mostra de ‘Print3d’ que es divideix en vuit àmbits temàtics i que compta amb peces tan úniques com el vestit ‘kinematics’ de Nervous Systems, exhibit per primera vegada a Espanya. Els visitants, que també són partícips de la mostra, poden disfrutar d’elements audiovisuals i múltiples mòduls didàctics per descobrir el món que s’amaga darrere de la tecnologia tridimensional. Entre d’altres, podran comprovar de manera virtual com els queda el vestit, generat a partir de les mesures reals d’una persona, així com posar a prova les seves capacitats auditives per distingir un violí construït per la impressora 3D d’un violí construït per un lutier. La mostra, de caràcter temporal, té un horari de visita de dilluns a diumenge de 10 a 20 h, inclosos els dies festius.

Nous horitzons

¿Fins a quin punt transformarà el nostre dia a dia? ¿Què suposarà el seu ús per al sistema productiu actual? són algunes de les preguntes que pot originar l’ús d’aquesta tecnologia. La bioimpressió de teixits vius o la construcció en un futur de la primera vivenda a la lluna són tasques assumibles per la impressió 3D, cada vegada més democratitzada i accessible, i capaç de produir a diferents mides i escales. Amb tota seguretat, la impressió 3D motivarà la reformulació de conceptes i formes i suposarà una veritable revolució tecnològica.