CORONAVIRUS

Justícia anuncia a l'Arquebisbat que s'acotarà més l'assistència a missa

L'aforament es limitarà com a màxim a 100 persones tot i que el temple sigui de grans dimensions

Capella i Omella es reuneixen després de la polèmica per la cerimònia de beatificació a la Sagrada Família

zentauroepp55829544 soc arzobispo201110182040

zentauroepp55829544 soc arzobispo201110182040

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha anunciat aquest dimarts al cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, que en les pròximes hores el Govern de la Generalitat, per indicació de l’autoritat sanitària, aprovarà una resolució que, a més de la limitació del 30% de l’aforament als espais de culte, també restringirà a un màxim de 100 les persones que podran assistir a qualsevol acte religiós, tot i que se celebri en un lloc de grans dimensions, com és el cas de la Sagrada Família. La polèmica va saltar després de la celebració dissabte passat en aquest temple de la cerimònia de beatificació de Joan Roig, a la qual van assistir unes 600 persones.

Notícies relacionades

Capella i Omella s’han reunit aquest dimarts per compartir punts de vista en relació amb l’aforament dels actes religiosos, «en un clima de cordialitat», segons fonts de l’Executiu català. Tant l’Arquebisbat com la Conselleria de Justícia han coincidit que s’han de prendre les mesures necessàries per protegir la salut de la ciutadania i, alhora, garantir els drets fonamentals a la llibertat religiosa o de culte. En el marc d’aquesta trobada, Capella ha explicat a Omella la nova regulació que serà aprovada per l’Executiu català. Els dos estaments, a més, han convingut que és necessari intensificar la comunicació del Govern i els representants de totes les religions.

L’Arquebisbat de Barcelona havia mostrat després de desencadenar-se la polèmica el seu «desconcert per la resposta d’algunes autoritats» a la cerimònia de beatificació, «que complia tots els requisits legals i condicions sanitàries», ha remarcat, tot i que ha demanat «disculpes a aquelles persones s’hagin sentit ferides».