El 53% dels avis en residències de Madrid s'han infectat

La Comunitat de Madrid aplicarà mesures restrictives als centres sociosanitaris en funció de si tenen una immunitat alta, mitjana o baixa

residencias / periodico

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

El 53% dels residents en centres sociosanitaris de gent gran o discapacitats s’han infectat de coronavirus a la Comunitat de Madrid, segons el primer estudi de seroprevalença en residències portat a terme a Espanya i presentat aquest divendres.

La investigació posa de manifest que el virus ha atacat amb duresa aquests centres sociosanitaris on resideixen persones més vulnerables però, en la banda positiva de la moneda, suposa que el 53% tenen una immunitat mitjana-alta de cara a la segona i successives onades de la pandèmia

De fet, després de conèixer les dades obtingudes en els tres últims mesos, la Conselleria de Sanitat ha classificat les residències en tres nivells, en funció del grau d’immunitat, amb l’objectiu de reforçar les mesures de prevenció davant la Covid als centres amb immunitat baixa o flexibilitzar-les en aquells on els residents presenten més anticossos. En concret, presenten immunitat alta el 25,9% de les residències; mitjana, el 27,9%, i baixa, el 46,2%.  

Test d’antígens als treballadors

Per a l’elaboració de l’informe s’han realitzat 55.542 mostres de sang i una enquesta individual a residents i professionals de 517 centres sociosanitaris de la Comunitat de Madrid. I les dades mostren que el 37% dels treballadors també compten amb anticossos.  

Notícies relacionades

Si bé, en les pròximes setmanes es faran tests d’antígens als professionals dels centres sociosanitaris amb una immunitat inferior al 40% i que comptin amb infermeria, amb l’objectiu d’identificar el personal asimptomàtic i minimitzar així el potencial mal als residents.

En l’actualitat, hi ha 19 brots actius a les residències de la regió, que afecten 334 persones grans.