EDUCACIÓ

La Generalitat veu «molt probable» que els alumnes hagin d'anar a classe abrigats

Les finestres es mantindran obertes per garantir la ventilació de les aules, no es preveu comprar màquines per renovar l'aire

zentauroepp54928332 santa coloma de gramenet 14 09 2020 vuelta al cole regreso a201028205746

zentauroepp54928332 santa coloma de gramenet 14 09 2020 vuelta al cole regreso a201028205746 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

El director general de centres públics de la Generalitat de Catalunya, Josep González Cambray, ha considerat «molt probable» que els alumnes hagin d’anar abrigats a classe per poder mantenir obertes les finestres i ventilar l’aire, com a mesura contra el coronavirus. Al ser preguntat per la possibilitat d’utilitzar màquines renovadores de l’aire, ha dit que es plantegen «totes les mesures perquè les escoles estiguin obertes i siguin segures». Però ha afirmat que encara no s’han comprat: «Per ara, esperem veure’n la necessitat. No només és un tema econòmic, també és un tema de realisme». 

Segons aquestes declaracions realitzades per Cambray en una entrevista de ‘Rac 1’ aquest diumenge, recollides per Europa Press, considera que portes i finestres s’hauran d’obrir el mínim temps possible quan faci fred, però que si hi han d'estar més temps, «hi hauran d'estar». Ha insistit que «la ventilació és una mesura importantíssima per minimitzar la propagació del risc, i això s’aconsegueix amb la renovació de l’aire».