contra l'estat d'alarma

Els Mossos detenen quatre negacionistes de la Covid a Barcelona

Gairebé un centenar de persones es van manifestar a la plaça d'Espanya diumenge a la tarda per protestar per l'entrada en vigor d'un nou estat d'alarma

A Saragossa també es va produir una manifestació amb 200 persones que protestaven contra el Govern per les noves mesures preses

whatsapp-video-2020-10-25-at-201524 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a la nit a Barcelona quatre persones que formaven part d’un grup de negacionistes de la Covid que protestaven contra les noves restriccions decretades per la Generalitat i que han sigut acusades d’atemptat a l’autoritat.

Segons ha informat a EFE un portaveu dels Mossos, els fets es van produir cap a les 20.30 hores d’ahir, abans que entrés en vigor el «toc de queda» entre les 22.00 h i les 6.00 hores d’avui, quan una seixantena de persones van irrompre a la plaça d’Espanya de la capital catalana, van tallar el trànsit al crit de «¡Llibertat!» i altres consignes en contra de les noves mesures per limitar la mobilitat nocturna.

Alguns dels manifestants no portaven mascaretes ni guardaven la distància de seguretat, i al ser requerits perquè s’identifiquessin es van produir forcejaments i agressions que van causar ferides lleus a dos agents.

Els Mossos van detenir durant els incidents quatre persones d’aquest grup, entre les quals, un menor d’edat.

Més enllà d’aquests incidents, la primera nit en què ha entrat en vigor el «toc de queda» ha sigut en general tranquil·la i amb un descens perceptible de la mobilitat nocturna a tot Catalunya.

Un miler de mossos d’esquadra s’han desplegat aquesta nit per informar la ciutadania de l’aplicació d’aquestes mesures, ja que de moment la seva actuació serà «pedagògica i didàctica» i almenys en la primera jornada no s’imposaven multes. 

Notícies relacionades

Els agents dels Mossos i de les policies locals s’han dedicat a informar les persones i alguns establiments que es mantenien oberts, entre els quals, els de repartiment de menjar a domicili, dels nous horaris en què s’ha d’estar a casa o quan havien de finalitzar la seva activitat.

També diumenge a la tarda unes 200 persones es van concentrar a la plaça d’Espanya de Saragossa per mostrar la seva disconformitat a les mesures adoptades pel Govern per frenar l’augment de casos de coronavirus al país. La concentració, com la de Barcelona, no havia sigut comunicada abans a les autoritats.