AFORAMENT LIMITAT

Catalunya comença a regular l'afluència als espais naturals

Es reforçaran tant els controls de vehicles d'accés a aquests llocs com la informació ciutadana per evitar-hi aglomeracions

cortan las carreteras de acceso a santa fe del montseny / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ha engegat un dispositiu per evitar l’afluència massiva als espais naturals durant aquest cap de setmana, tal com va passar la setmana passada al Montseny (Barcelona). Segons ha informat l’Executiu català aquest divendres en un comunicat, en aquest dispositiu, que per Protecció Civil de la Generalitat, es reforçaran tant els controls de vehicles d’accés a aquests espais com la informació ciutadana. 

En concret, aquest dissabte ja s’han tallat els accessos al parc natural del Montseny en els següents punts de regulació: a les 09.41 hores s’ha tallat el trànsit a la carretera BV-5114 d’enllaç amb la BV-5119, abans de Campins. A les 09.46 hores s’ha tallat el trànsit a la carretera BV.5301, quilòmetre 7,1 passat Sant Esteve de Palautordera.

Pel que fa al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, s’han tallat els accessos, a les 10.15 hores, de la BV-1221, passat Matadepera.

Per controlar aquesta situació s’activarà un operatiu policial coordinat pels Mossos d’Esquadra per tancar els accessos als aparcaments d’aquests espais naturals, quan estiguin a prop del seu nivell màxim d’ocupació, i s’impedirà que els cotxes aparquin als vorals de les carreteres o altres espais no habilitats per a tal final. Es controlarà que no se superin les capacitats, ja que el nombre de visitants ha augmentat de manera considerable, després que el Govern hagi aprovat les noves restriccions, que afecten, sobretot, la restauració.

Plafons informatius

Els plafons informatius, col·locats a tots els llocs que sigui possible, comunicaran als ciutadans el nivell d’ocupació dels parcs i espais naturals.

Protecció Civil mobilitzarà per a aquesta tasca voluntaris que recolzaran els Mossos als diferents punts de control, quan aquest cos ho consideri oportú, mentre agents rurals exerciran tasques d’informació i vigilància per evitar conductes de risc.

Accessos no restringits

Notícies relacionades

El Govern ha puntualitzat que vol evitar la restricció total de l’accés als parcs i espais naturals protegits perquè són zones on es practiquen activitats saludables a l’aire lliure i promouen l’activitat física. Però demana als ciutadans limitar al màxim la mobilitat en vista de l’expansió de la pandèmia a Catalunya i esgrimeix que l’accés a aquests espais es faci de forma regulada per evitar aglomeracions que posin en risc la salut de les persones.

Alguns dels espais naturals on s’actuarà preferentment durant aquest cap de setmana són el Montseny, Sant Llorenç, Montserrat, la zona volcànica de la Garrotxa, l’Alta Garrotxa, Sadernes o Poblet.