Mesures anticovid al País Basc

Euskadi redueix els aforaments al 50%, limita els grups a sis persones i tanca els 'txokos'

L'Executiu basc endureix les mesures davant l'augment de contagis de Covid-19

euskadi / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La consellera basca de Salut, Gotzone Sagardui, ha anunciat que es reduiran els aforaments en tots els àmbits d’activitat al 50%, es limitaran els grups de 10 a 6 persones, el tancament de l’hostaleria s’avançarà a la mitjanit i se suspendran les competicions d’esport no federat. També es prohibeix l’obertura de ‘txokos’ o societats, petits locals de trobada de ‘quadrilles’, socis o grups d’amics. 

Sagardui ha comparegut aquest dissabte en roda de premsa després que el ‘lehendakari’ Iñigo Urkullu hagi presidit el consell assessor que l’assisteix com a director únic del Pla de Protecció Civil d’Euskadi (LABI) que es va aprovar per fer front a la situació creada pel coronavirus.

Notícies relacionades

Sagardui ha donat a conèixer les noves mesures adoptades per l’Executiu per combatre la pandèmia després dels increments de positius de les últimes setmanes i que, en les últimes 24 hores, s’han situat en 841, cosa que ha portat l’Executiu a «limitar la mobilitat de les persones».

Parcs tancats

Les mesures proposades estan encaminades a una major limitació en les agrupacions màximes de persones, les limitacions d’aforament, les restriccions horàries en activitats d’hostaleria, així com l’horari de tancament de parcs i jardins o limitacions en competicions d’esport no federat, entre d’altres. Totes es concretaran en una ordre firmada per la consellera de Salut que sortirà publicada al BOPV en els pròxims dies després de la ratificació del Tribunal Superior de Justícia del País Basc.