Intrusisme

Una empresa lloga casetes en varadors com a pisos turístics a Eivissa

Ofereix per passar les vacances casetes de pescadors a l'estiu

El Consell recorda que la seva comercialització constitueix una infracció

zentauroepp55441943 ibiza201016131544

zentauroepp55441943 ibiza201016131544

1
Es llegeix en minuts
Joan Lluís Ferrer

Una empresa que s’anuncia a les xarxes socials està oferint per al pròxim estiu el lloguer «per dies, setmanes, etc.» de casetes en varadors de pescadors, una activitat que està totalment prohibida per la normativa vigent.

Un anunci que pot llegir-se a Instagram, firmat per Seven Days Ibiza, afirma que està «preparant la temporada d’estiu del 2021» i es defineix com «la primera empresa especialitzada en lloguers de varadors de l’illa per dies, setmanes, etc».

«Som professionals amb experiència que cuidem cada detall per assegurar als nostres clients la màxima seguretat per al seu immoble», afegeix.

«Si és propietari i desitja ingressos extra, no dubti a contactar-nos», explica Seven Days Ibiza, que especifica que aquest tipus d’instal·lacions no es llogarien fins al març de l’any que ve.

Consultat el Consell d’Eivissa sobre això, el departament de lluita contra l’intrusisme va assenyalar que la publicitat en si d’aquest tipus d’ofertes no constitueix una infracció en la vigent llei turística de Balears, tot i que sí que ho seria la seva comercialització.

Per aquesta raó, el Consell d’Eivissa mantindrà una estreta vigilància sobre casos com aquest, dins de l’operació que desenvolupa de forma permanent per localitzar i sancionar les persones i empreses que ofereixen allotjaments al marge de la llei.

Notícies relacionades

La normativa estableix les condicions en què pot oferir-se aquest servei.

Aquest diari va intentar sense èxit obtenir l’opinió de la persona que figura com a responsable d’aquest anunci a les xarxes socials.