Navarra imposa limitacions més rígides que les de la Comunitat de Madrid

Els bars han de reduir el seu aforament el 30% a l'interior, quan a Madrid es permet el 50% d'ocupació

zentauroepp54767273 grafcav8539  pamplona  04 09 2020   navarra es la primera co200904214933

zentauroepp54767273 grafcav8539 pamplona 04 09 2020 navarra es la primera co200904214933 / Jesus Diges

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Navarra ha superat Madrid en incidència acumulada, i per això la seva situació ha sigut posada com a exemple de greuge comparatiu per part del PP, formació que exigeix a Pedro Sánchez la retirada de l’estat d’alarma a la Comunitat de Madrid. Si bé, el Govern no ha actuat a Navarra perquè el seu Executiu, liderat per la socialista María Chevite, ha anat aprovant confinaments selectius als municipis amb més incidència i restriccions «molt rellevants i importants», en paraules del ministre de Sanitat, Salvador Illa, que han entrat en vigor aquest dimarts.

Les limitacions afecten sobretot l’oci i els contactes socials, que es limiten a tota l’autonomia a sis persones. A més, l’aforament en l’hostaleria es restringeix al 30% a l’interior dels establiments i al 50% a les terrasses, quan a Madrid és del 50% en interior i exterior. Se suprimeix el servei de barra i els bars i restaurants hauran de tancar a les 22.00 hores.

Així mateix, als locals comercials l’aforament passa a ser del 40%, inclòs als centres comercials, on no es permet la permanència de clients a les zones comunes, excepte per al mer trànsit entre els establiments comercials, i han de tancar-se les zones recreatives, com ara parcs infantils o similars i altres àrees de descans.

Gimnasos i alcohol

L’activitat esportiva en gimnasos ha de realitzar-se amb cita prèvia i l’ús de parcs infantils i zones esportives a l’aire lliure es permès sempre que no se superi el 30% de l’aforament màxim permès.

L’activitat en monuments, cines i museus també haurà de complir aquesta limitació i no es permeten inauguracions ni esdeveniments socials. Així mateix, es manté la suspensió de les activitats en les societats gastronòmiques i penyes, que s’hauran de mantenir tancades, i la prohibició de venda d’alcohol entre les 22.00 hores i les 08.00 hores.

Finalment, es restringeixen les visites i les sortides als centres residencials de persones grans i de persones amb discapacitat.

Quinze dies de marge

Notícies relacionades

Després de l’aprovació de les mesures i davant l’envit del PP, Chivite ha assenyalat que a Navarra ningú no li ha hagut d’imposar unes mesures que «són bastant més restrictives que les de la Comunitat de Madrid, i el ministre de Sanitat ha assenyalat aquest dimarts que el Govern esperarà 15 dies a veure si les noves limitacions donen resultat i, si no, no es descarta «anar un pas més enllà».

Navarra ha notificat aquest dimarts 362 noves infeccions, per sota de les registrades diumenge, quan els casos van arribar al màxim en la pandèmia, amb 546 contagis diaris.