Avís groc

La pluja i el vent posen aquesta tarda en alerta Barcelona i Girona

Les precipitacions continuaran a Catalunya aquest dimecres

La pluja i el vent posen aquesta tarda en alerta Barcelona i Girona

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La zona costanera de Barcelona i el litoral sud de Girona estan aquest dimarts en avís per pluges, segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) i el Meteocat. També alerta que es podrien acumular fins a 40 litres en 12 hores durant la tarda en regions de Guipúscoa i Navarra.

 

Guipúscoa i Navarra estaran en alerta des de les 12.00 hores d’aquest dimarts, mentre que Barcelona i Girona entraran en avís groc des de les 18.00 hores, en què es poden acumular fins a 30 litres en 12 hores. Totes aquestes províncies seguiran en alerta dimecres, quan també s’esperen precipitacions.

A la resta d’Espanya, l’Aemet preveu cel ennuvolat o cobert al nord peninsular, amb precipitacions al Cantàbric i al Pirineu occidental, que seran més febles a Galícia, al nord-est de Castella i Lleó, al nord del sistema Ibèric i al Pirineu oriental.

No es descarten pluges també de forma dispersa al sistema Central i a la resta del sistema Ibèric. Aquestes precipitacions podrien ser localment persistents al Cantàbric i de neu al Pirineu, per sobre d’una cota que anirà baixant dels 1.800 metres a uns 1.500 o 1.600 metres.

A la tarda, al nord-est de Catalunya

Notícies relacionades

Al final del dia, s’esperen xàfecs i tempestes al nord-est de Catalunya i no es descarten que ocorrin també a les Illes Balears. A les dues zones podrien ser localment forts.

La resta de la Península tindrà un cel poc ennuvolat o clar amb temperatures màximes en descens al terç nord-oest i en ascens en general a la resta. Les mínimes tendiran a pujar, tot i que baixaran al quadrant sud-oest i a Melilla.