DES D'AQUEST DIMARTS

Salut aplicarà un mètode que dobla la capacitat de fer tests

La tècnica 'pooling' consisteix a analitzar alhora vuit mostres de vuit persones diferents

La conselleria també desplegarà ja els 500.000 tests ràpids d'antígens anunciats fa dies

aragonesss / periodico

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Catalunya començarà a aplicar des de demà una nova tècnica de detecció del coronavirus que permetrà «doblar» la capacitat de fer proves, en paraules de la consellera de Salut, Alba Vergés. Aquesta nova tècnica, que porta el nom de ‘pooling’, consisteix a «prendre vuit mostres a vuit persones» que seran examinades mitjançant «una sola analítica». «Si el resultat és negatiu, es descarten de cop les vuit mostres. Si és positiu, s’hauran d’analitzar», ha explicat Vergés a l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), de Badalona, acompanyada pel vicepresident de la Generalitat en funcions de president, Pere Aragonès.

Notícies relacionades

Serà precisament en aquest centre, així com als hospitals Vall d’Hebron i Bellvitge i el Banc de Sang i Teixits de Barcelona, on es posarà en marxa aquesta nova tècnica, que permetrà fer «cribratges poblacionals» en «zones de baixa prevalença» on no hi ha tants laboratoris disponibles, ha dit la consellera.

Vergés també ha revelat que, aquesta mateixa setmana, es posaran en marxa els 500.000 tests ràpids d’antígens (amb uns resultats que s’obtenen en 15 minuts) que Salut havia anunciat feia setmanes. Aniran sobretot dirigits a hospitals comarcals «que no tenen un laboratori propi» i a l’atenció primària, que «està assumint el 80% de l’impacte de la pandèmia». A més, aquests tests de diagnòstic ràpid, només es podran fer en persones simptomàtiques.