Prohibides les revetlles

Catalunya demana una castanyada en família i controlar l'aforament als cementiris

El Govern recorda que l'ús d'una màscara de disfressa no substitueix la mascareta

Catalunya demana una castanyada en família i controlar l'aforament als cementiris
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Protecció Civil ha recomanat celebrar la castanyada, el pròxim 31 d’octubre, «en família» i en grups reduïts de com a màxim sis persones, i evitar les persones amb qui no s’hagi tingut contacte en els últims dies. En la reunió del Procicat d’aquest divendres s’han plantejat les recomanacions principals per celebrar la festa amb seguretat en la situació de pandèmia.

Així, no es podran fer festes ni revetlles amb ball ni ‘botellons’ a la via pública i no està permesa l’activitat ‘truc o tracte’, ni els passatges del terror tret que sigui en grups de màxim sis persones. Als cementiris, s’haurà de controlar l’aforament i es recomana ampliar horaris. L’ús d’una màscara de disfressa no eximeix de l’obligació de portar mascareta.

La subdirectora general de Coordinació i Gestió d’Emergències, Imma Solé, ha afirmat a l’ACN que l’objectiu principal és «no augmentar contactes» i evitar així la difusió del virus.

Solé ha explicat que les recomanacions incideixen en les mesures de prevenció i obligacions ja establertes per normativa. La subdirectora ha reconegut que es tracta d’una festa amb un important «caràcter emocional» i ha demanat a tota la població que sigui conscient de la situació epidèmica actual.

Permeses les parades de castanyes

Per això, ha fet una crida a mantenir la distància de seguretat interpersonal, la higiene de mans i l’ús de la mascareta en tots els contextos, també en el familiar, i no sortir dels grups de contacte habitual, respectant la prohibició de màxim sis persones.

Protecció Civil ha recomanat també ventilar molt bé els espais de reunió i ha recordat que s’ha de complir en tot moment la distància interpersonal d’1,5 metres.

El Govern permet la instal·lació de parades de venda al carrer de castanyes i recorda que s’han de complir en tot moment les mesures de seguretat com la mascareta, la distància interpersonal i tenir gel hidroalcohòlic, entre d’altres.

Control d’aforament als cementiris

Quant a les visites als cementiris, l’1 de novembre, Protecció Civil estableix que s’ha d’aplicar un control de l’aforament respectant sempre el màxim d’una persona per cada 2,5 metres quadrats.

Aquest aforament hauria d’estar informat i senyalitzat. Als grans cementiris, l’aforament serà d’un màxim de 2.000 persones l’hora o bé establir sectors de com a màxim 2.000 persones.

Notícies relacionades

També recomana ampliar els horaris per repartir el flux d’usuaris, establir entrades i sortides diferenciades sempre que sigui possible, utilitzant marques a terra, senyalització, tanques o cinta d’abalisament, i disposar d’agents de control d’aquestes mesures.

A més, ha recordat l’obligació de portar mascareta en tot moment i la prohibició de menjar o beure a l’interior. A més, recomana adaptar la neteja i desinfecció segons la intensitat d’ús de les instal·lacions i el nombre d’usuaris, amb especial atenció a les zones i espais d’ús comú. D’altra banda, els cementiris hauran de disposar de papereres, si és possible amb pedal i tapa; i dispensadors de gel hidroalcohòlic.