Sector en guerra

Centenars de treballadors de l'oci nocturn es manifesten contra la marxa enrere del Govern

Protesten al centre de Barcelona per la congelació de la reobertura de discoteques i sales de festa

ocio nocturno / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Centenars de treballadors i empresaris de l’oci nocturn es manifesten des de les 16.30 hores d’aquest divendres al centre de Barcelona contra la decisió del Govern de fer marxa enrere a l’anunciada reobertura de l’activitat a Catalunya. El col·lectiu, mitjançant les xarxes socials, va organitzar la mobilització ahir dijous després d’anunciar-se oficialment que s’ajornava la reobertura de les discoteques, sales de festa i bars musicals.

El canvi d’opinió de la Generalitat s’ha basat en l’augment de les taxes de rebrot, que desaconsellaria reprendre aquestes activitats socials, segons va explicar la consellera de Salut, Alba Vergés, dijous. Però el col·lectiu, que s’havia fet a la idea de tornar a treballar (amb horaris restringits, fins a les 3.00 de la matinada) i havia començat a preparar la reobertura i organitzar les plantilles, ha reaccionat amb indignació davant l’abast de les pèrdues d’ingressos i de llocs de treball, calculats en uns 36.000. 

Notícies relacionades

Els manifestants han sortit de la ronda Universitat formant una rua, amb música inclosa, en direcció a la plaça de les Glòries, per la Gran Via. Reclamen poder reprendre l’activitat nocturna i es queixen de greuges comparatius amb altres sectors, com el dels bingos  i casinos. Mantenen que els ‘botellons’ i les festes il·legals són més perillosos que l’oci reglat, i exigeixen un pla de rescat urgent per al sector. 

La patronal Fecalon està programant diferents mobilitzacions per als pròxims dies.