Maltractament animal

La Policia rescata 20.000 pollets abandonats

Ja no eren rendibles per a l'empresa que els transportava, i els havien deixat perquè morissin a les seves capses de cartró apilades a l'aeroport de Barajas

pollos-rescatados-en-barajas-por-la-policia / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Agents del Cos Nacional de Policia van rescatar aquest dimarts a l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas 20.000 pollets que una empresa de productes avícoles havia deixat abandonats, a la intempèrie i sense aigua ni menjar.

Havia plogut a sobre dels palets, i la pluja havia fet malbé les capses de cartró en què els transportaven, cosa que feia que ja no fos rendible la mercaderia. Per això la companyia propietària dels animals els havia deixat als voltants d’un hangar de l’àrea de càrrega de l’aeroport.

Pel soroll dels seus refilets, els agents van saber dissabte passat que hi havia un carregament sencer de pollastres vius en un estat que empitjorava per moments. Al tercer dia d’abandonament, l’olor de putrefacció també delatava la situació. El carregament es componia originàriament de 26.000 pollets, i 6.000 ja havien mort quan la Policia va poder intervenir els palets. 

Els pollastres supervivents s’estaven menjant els seus congèneres morts, a falta d’un altre aliment. Cada nit, al refrescar, centenars de cries morien a les seves capses. Les gestions realitzades per la firma propietària de l’espai de magatzem amb l’empresa avícola van ser en va, es van desentendre dels animals com una mercaderia avariada. 

Notícies relacionades

La Policia ha informat aquest dimecres que només 3.000 pollets han sobreviscut. Els agents van entregar tots els que van poder a una societat protectora d’animals, però la majoria va arribar ja a les seves mans en un estat de debilitat irrecuperable. 

Els agents que controlen l’entrada i sortida de mercaderies a l’aeroport madrileny acostumen a abordar casos durs de tràfic il·legal, contraban, drogues, estafes..., però poques vegades tan entendridors com aquest. La Policia ha batejat aquest treball amb el nom d’operació Mimosa.