ESTIMACIÓ DE L'OMS

La Covid-19 ja ha infectat un de cada deu humans

Fins a un 10% de la població mundial ja ha sigut contagiada pel coronavirus

Aquest percentatge és molt més elevat que els 35 milions que haurien sigut reportats fins al moment

zentauroepp54955106 london covid200920112028

zentauroepp54955106 london covid200920112028 / TOLGA AKMEN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que aproximadament el 10% de la població mundial pot haver sigut infectada per la Covid-19, un percentatge molt més elevat que els 35 milions que haurien sigut reportats fins al moment. «Estimem que aproximadament el 10% de la població mundial pot haver sigut infectada per aquest virus», ha assenyalat aquest dilluns el cap d’operacions d’emergència de l’OMS, Mike Ryan, a la junta executiva de l’agència de l’ONU a Ginebra, on s’està fent una reunió especial sobre les activitats de l’OMS des del gener del 2020 en resposta a la pandèmia.

Ryan, que ha aclarit que la infecció s’observa de diferent manera depenent si s’està donant en una zona rural o urbana, ha assenyalat que «la pandèmia continuarà evolucionant», però ara «també sabem que tenim les eines que funcionen per suprimir la transmissió i salvar vides».

Segons el seu parer, el futur depèn de les accions col·lectives i de com s’utilitzin les eines. «L’OMS va establir tres objectius molt simples al començament d’aquesta pandèmia per reduir la transmissió del virus per protegir els vulnerables i salvar vides», ha recordat.

Notícies relacionades

«Tots els nostres esforços col·lectius durant els últims nou mesos i el coneixement que hem adquirit sobre aquest virus mostren que col·lectivament som en una posició molt més fort ara per aconseguir-los», ha afegit.

Mentrestant, durant el seu discurs inicial, el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha lamentat les perdudes per aquest virus, que sumen ja més d’un milió de víctimes. «Les xifres poden encegar-nos a la realitat que cada vida perduda és d’algú que va estimar i va ser estimat per d’altres: la mare, el pare, la germana d’algú, el germà, la filla o el fill d’algú. Ells són la raó per la qual som aquí», ha afirmat. 

Temes:

Coronavirus