referent de les passarel·les

El dissenyador Kenzo mor per coronavirus

El japonès va morir als 81 anys a un hospital als afores de París, on va fer tota la seva carrera

PARIS, FRANCE - JANUARY 15:  Fashion designer Kenzo Takada attends Where Are We Going : Chiharu Shiota Installation Preview At le Bon Marche Rive Gauche on January 15, 2017 in Paris, France. (Photo by Foc Kan/WireImage) FILE: Fashion Designer Kenzo Takada Dies Aged 81 From Covid-19.

PARIS, FRANCE - JANUARY 15: Fashion designer Kenzo Takada attends Where Are We Going : Chiharu Shiota Installation Preview At le Bon Marche Rive Gauche on January 15, 2017 in Paris, France. (Photo by Foc Kan/WireImage) FILE: Fashion Designer Kenzo Takada Dies Aged 81 From Covid-19. / Foc Kan (WireImage)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El dissenyador japonès Kenzo, creador de la marca de roba i perfums que porta el seu nom, va morir aquest diumenge a causa de la Covid-19 als 81 anys, va anunciar el seu portaveu. Primer dissenyador japonès que es va imposar a París, on va fer tota la seva carrera i va fer famós el seu nom, Kenzo Takada va morir «a l’Hospital Americà de Neuilly-sud-Seine (als afores de París) a causa de la Covid-19», va dir el portaveu en un comunicat.

Nascut el 27 de febrer de 1939 a Himeji, a prop d’Osaka, Kenzo es va apassionar de molt jove pel disseny i la costura que aprenien les seves germanes. Va arribar amb barco al port francès de Marsella el 1965 i va quedar fascinat per París. Tot i que hi estava de passada, es va instal·lar a la capital francesa definitivament.

Gairebé 8.000 dissenys

Notícies relacionades

La seva primera col·lecció data de 1970 i sis anys després va fundar la seva pròpia marca amb només el seu nom de pila. Va llançar la seva primera línia masculina el 1983; el seu primer perfum, el 1988. El 1993, la firma va ser adquirida pel grup de luxe LVMH. 

Kenzo Takada es va retirar de la moda el 1999 i es va dedicar a projectes més puntuals, com el disseny d’interiors. Amb els seus «gairebé 8.000 dissenys», el japonès «mai va deixar de celebrar la moda i l’art de viure», va indicar el seu portaveu.

Temes:

Moda Coronavirus