A l'espera de l'autòpsia

Aigüestortes: la hipotèrmia, la causa més probable de la mort de la parella

Les condicions meteorològiques de divendres passat eren molt dolentes, amb molt poca visibilitat, fort vent i molta neu a l'entorn de l'Estany de Pòdo

recerca car 1200

recerca car 1200

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Bombers de la Generalitat van comunicar aquest dijous la troballa dels cossos sense vida dels dos metges de l’Hospital Josep Trueta de Girona desapareguts a la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, al costat de l’Estany de Pòdo (Naut Aran). A falta de confirmació dels resultats de l’autòpsia, els primers indicis apunten que van morir per hipotèrmia. Van ser trobats semienterrats per la neu sota una pedra, al costat de la qual van haver de buscar refugi, a dues hores caminant del refugi de Colomèrs.

Tot apunta que en el camí del refugi de Colomèrs al d’Amitges es van desorientar i es van refugiar de la neu i el fort vent que bufava a la zona. Les condicions meteorològiques de divendres eren molt dolentes, amb molt poca visibilitat, fort vent i molta neu.

Notícies relacionades

El passat dia 22, la jove parella de 27 anys, ella de Lleida i ell de Sidamon (Lleida), van iniciar una travessia coneguda com a Carros de Foc. Tenien previst tornar a casa el dia 27. Els seus familiars no tenien notícies d’ells des de diumenge i dilluns es va activar una recerca de quatre dies que va acabar aquest dijous amb la troballa dels seus cossos.

Homenatge dels companys del Trueta

Els treballadors de l’hospital Josep Trueta de Girona han homenatjat aquest divendres els seus dos companys. Uns seixanta professionals s’han concentrat a l’entrada del centre per recordar els dos metges de l’Institut Català de la Salut i han guardat un minut de silenci en memòria seva.  Els residents del Trueta han parat els actes de vaga que tenien prevista aquest divendres en protesta per la seva situació laboral i han convocat un altre minut de silenci aquesta tarda davant la delegació del Govern, a la plaça Pompeu Fabra. Un llarg aplaudiment ha tancat l’homenatge a les víctimes.