A Lleida

Els cadàvers trobats a Aigüestortes són dels dos metges del Josep Trueta desapareguts

helicopter car 1200

helicopter car 1200

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han confirmat aquest dijous que els dos cadàvers que han localitzat els Bombers de la Generalitat en una zona perifèrica del parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, en un paratge pròxim al llac de Pòdo, a la Vall d’Aran, són els de la jove parella de metges residents de l’Hospital Josep Trueta de Girona desapareguts des de feia sis dies.

L’avís el van donar les famílies dels joves, tots dos de 27 anys, després de no haver-ne rebut notícies des de divendres passat, 25 de setembre. La metge, originària de Lleida, i el metge, nascut a Sidamon (Pla d’Urgell), eren muntanyencs experimentats i estaven fent la ruta de muntanya Carros de Foc, que recorre els refugis del parc nacional d’Aigüestortes. Havien dit a les famílies que la seva intenció era tornar a casa el diumenge 27.

El rastreig per la zona, una de les àrees més agrestes del Pirineu català, va començar prop del refugi de Colomers, el lloc on es van allotjar el 25 de setembre. Allà, a primera hora del matí i en vista del canvi de temps que s’havia anunciat per a les següents hores, van comentar al guarda del refugi que intentarien tornar al més aviat possible al lloc d’estacionament del seu cotxe, que havien deixat aparcat a l’accés d’Espot (Pallars Sobirà).

Sorpresos

No obstant, tot apunta que el temporal, que divendres i dissabte va deixar gruixos de neu de fins a 30 centímetres en alguns punts de la serralada, podria haver sorprès la parella mentre baixava. La recerca dels dos desapareguts, que ha durat quatre dies, s’ha estès per una superfície de 1.500 hectàrees i s’ha portat a terme seguint la tècnica de recerca amb allau, ja que a la zona hi havia grans acumulacions de neu per les tempestes del cap de setmana.

Notícies relacionades

La recerca es va activar aquest dijous contrarellotge amb 40 efectius, davant l’amenaça de l’arribada d’un nou temporal. La investigació s’havia centrat les últimes hores a les zones amb més neu on es creu que els dos muntanyencs podrien haver buscat refugi. Es va utilitzar la tècnica d’allau i es van delimitar sectors d’actuació més petits per terra amb el recolzament dels mitjans aeris, en col·laboració amb un equip especialitzat en allaus.

Van treballar en el dispositiu els bombers, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, els agents rurals i els Pompièrs d’Aran.