31 d’oct 2020

Anar al contingut

A tota la regió

La mascareta torna a ser obligatòria a Nàpols

Com els seus veïns europeus, Itàlia s'enfronta a un ressorgiment dels contagis de coronavirus

El Periódico

La mascareta torna a ser obligatòria a Nàpols

GIUSEPPE LAMI

El coronavirus està fent recular molts països d’Europa, no només Espanya. En tota la Campània, la regió de Nàpols, torna a ser obligatori l’ús de la mascareta per lluitar contra l’augment dels casos de coronavirus, segons ha anunciat el seu president, Vincenzo De Luca, recull l’AFP.

«Des del 24 de setembre fins al 4 d’octubre s’estableix l’obligació de portar mascareta en tot el territori regional», indica un decret, que no exclou mesures encara més restrictives depenent de l’evolució de la situació. «Hem de reprendre immediatament el comportament responsable, més amb l’obertura d’escoles. Si volem evitar el confinament generalitzat, és fonamental un augment del rigor», ha afegit.

Aquesta decisió arriba l’endemà d’una decisió similar adoptada per al centre històric de Gènova (nord-est), on la mascareta ara és obligatòria les 24 hores del dia davant el repunt de nous casos de coronavirus.

Com els seus veïns europeus, Itàlia s’enfronta a un ressorgiment dels contagis de coronavirus, però a una escala molt més baixa que països com França i Espanya. La península ha registrat 1.640 nous casos en les últimes 24 hores, en contraposició amb els 10.799, per exemple, a Espanya.