albirament sorprenent

L'estranya incursió d'una 'orca' al riu de Vigo | Vídeo

Els veïns de Redondela es van quedar atònits al veure el cetaci al riu, que els experts creuen que és un tipus de dofí que habita en aigües de les ries gallegues

orca / periodico

1
Es llegeix en minuts
R. C.

Una visió massa entusiasta. Com que des del mes d’agost passat l’albirament de grups d’orques a la costa gallega s’ha convertit en una cosa habitual, pot ser que aquesta fos la raó que va generar la confusió entre els veïns de Redondela entorn de l’arribada d’un exemplar al riu Alvedosa. Perquè, a ulls dels més profans en la matèria, un cetaci de cos blanc-i-negre com l’observat en aquest curs fluvial pot semblar el que no és.

Malgrat la semblança del jove exemplar en alguns dels seus trets més característics, els experts es decanten per identificar-lo com a pertanyent a una varietat més de la família de dofins que habita en aigües de les ries gallegues, però en cap cas es tracta d’una orca. Tot i així també els científics expressen la seva sorpresa per l’aparició d’aquest cetaci en zones tan poc profundes com la desembocadura d’aquest riu.