El que va ser l'huracà 'Paulette' es reactiva i podria portar forts vents a les Canàries

En una evolució «sorprenent i poc habitual», s'ha convertit de nou en tempesta tropical

54910478 59

54910478 59 / HANDOUT (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El que va ser l’huracà ‘Paulette’ s’ha reactivat i podria arribar amb forts vents a les Canàries aquest pròxim cap de setmana, segons informa el portal meteorològic Eltiempo.es, que destaca que a aquest sistema ciclònic se li va donar nom a l’altra banda de l’Atlàntic, però que va perdre força i va passar a ser cicló extratropical.

Així, explica que el sistema ciclònic es va intensificar a l’oest de la conca atlàntica i va arribar a ser un huracà de categoria 2, amb vents sostinguts de 200 quilòmetres per hora i ratxes de més de 250 quilòmetres per hora. No obstant, al passar sobre aigües més fredes va perdre la categoria d’huracà per ser cicló posttropical amb aspecte de borrasca de latituds mitjanes. D’aquesta manera, va perdre el nom, però, sorprenentment, segons Eltiempo.es, aquest dimarts l’ha tornat a recuperar al convertir-se de nou en tempesta tropical.

D’acord amb la predicció del Centre Nacional d’Huracans dels Estats Units, ara la tempesta tropical ‘Paulette’ es dirigirà cap a l’est en les pròximes hores, fins a situar-se al nord de Madeira, on podria debilitar-se i deixar de ser de nou tempesta tropical per ser depressió posttropical.

Així mateix, ha pronosticat que just sobre Madeira deixarà una situació susceptible que pot ser que afecti el nord de les Illes Canàries, on pot provocar fort vent divendres i dissabte.

Evolució «poc habitual»

L’explicació del portal meteorològic sobre aquesta reactivació es deu que el sistema, que no estava del tot desorganitzat en la seva etapa de cicló extratropical, ha recuperat part de les seves característiques tropicals al baixar de latitud i aconseguir alhora un nucli càlid al seu interior i una gran activitat convectiva al seu voltant.

Notícies relacionades

No obstant, destaca que l’evolució de ‘Paulette’ és «sorprenent i poc habitual», i ha fet que el sistema hagi de ser vigilat com a tempesta tropical. En l’actualitat l’anomalia de la temperatura del mar és «lleugerament positiva» a la zona on s’ha reactivat, no obstant, l’aigua no és tan càlida com a la costa est dels Estats Units.

Això, juntament amb altres factors dinàmics del mateix sistema i l’entorn sec en el qual es troba, ajudaran que es debiliti en les pròximes hores, segons les previsions. De fet, confia que a Madeira pugui arribar ja convertit en depressió, sense categoria de tempesta tropical.