Temps desagradable

La tardor arrenca avui amb temperatures més baixes i pluges

La inestabilitat es mantindrà aquest dimarts i dimecres i dijous refrescarà de manera notable

Vianants es protegeixen de la pluja amb paraigües pels carrers del barri gòtic el setembre passat

Vianants es protegeixen de la pluja amb paraigües pels carrers del barri gòtic el setembre passat / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tardor comença aquest dimarts amb pluges i un descens de les temperatures, que es veurà accentuat a finals de setmana com a conseqüència d’una massa d’aire fred procedent de l’Atlàntic nord.

El portaveu de l’Aemet, Rubén del Campo, ha explicat que la inestabilitat es mantindrà dimarts i dimecres i que dijous i divendres, a més descendiran de forma acusada les temperatures, com a conseqüència de l’arribada d’una massa d’aire fred procedent de l’Atlàntic nord, que arriba impulsada pels vents del nord-oest, que seran intensos.

Les pluges continuaran durant la jornada de dimecres i, a causa de l’entrada d’un front pel nord-est, deixaran xàfecs tempestuosos «localment forts i persistents» a Cantàbria i en àrees del Pirineu, que s’estendrà «amb menor intensitat» en zones de Catalunya i l’arxipèlag balear durant la jornada d’aquest dijous. 

A Catalunya s’esperen pluges fins divendres.

 

Divendres es registraran pluges i xàfecs localment intensos a Cantàbria, l’extrem Nord de Castella i Lleó, en zones de Navarra i La Rioja i en l’entorn del Pirineu, així com el litoral català, segons apunta el Meteocat. 

Les temperatures durant els primers dies d’aquesta primera setmana seran «lleugerament més fresques per a l’època», i mentre que les diürnes baixaran a l’àrea del Mediterrani i es mantindran estables a la resta del país, les nocturnes baixaran de manera generalitzada, tot i que en zones del llevant i sud d’Andalusia, encara es mantindrà la calor amb temperatures que superaran els 32 graus. 

Caiguda de 10 graus

Dijous i divendres es caracteritzaran sobretot per un descens de les temperatures que pot arribar a superar els 10 graus menys a l’interior oriental peninsular, mentre que en la meitat nord els valors es reduiran entre 5 i 10 graus «als habituals per a aquestes èpoques». 

Notícies relacionades

A més, al Pirineu i a la serralada Cantàbrica podria aparèixer neu en cotes superiors als 2.400 metres, una altura que segons ha explicat el portaveu de l’Aemet és «baixa per al mes de setembre». 

A les Illes Canàries el temps es mantindrà càlid amb unes temperatures que podrien superar els 34 graus i amb escasses precipitacions únicament al nord de les illes més muntanyoses. 

Temes:

Pluges Tardor