PETICIÓ D'AJUDA URGENT

Una nena de 4 anys de Vélez-Málaga necessita ajuda per no perdre totes les extremitats

Els pares de la Carlota fan públic el seu cas a fi de recaptar fons perquè l'operi el doctor Cavadas

El metge assegura que és possible recuperar els dos peus i possiblement la mà esquerra

nina-malaga-extremidades

nina-malaga-extremidades

2
Es llegeix en minuts
Gabriela Rocha

Carlota García Lara, una nena de quatre anys, va ingressar el 4 d’agost a l’uci de l’Hospital Maternoinfantil de Màlaga traslladada des de l’Hospital Comarcal de l’Axarquia, on se li va diagnosticar una infecció generalitzada a la sang. Dos dies abans va tenir diarrea i vòmits, però a l’acudir a l’ambulatori la van enviar a casa. Ara ja fa 40 dies que és a l’hospital perquè una sèpsia va paralitzar els seus òrgans.

«Ens van dir que es moria perquè havia patit una sèpsia que li va produir una aturada als ronyons i altres fallades en òrgans com el cor i pulmons», detalla el pare de la Carlota, Jairo García. Els metges van treballar a contrarellotge, ja que cada minut era clau per a la petita, que després de sis dies amb sedació i respiració artificial per fi va aconseguir començar a respirar per si sola i a lluitar contra les seqüeles.

García expressa que van ser dies molt difícils: «De sobte ens van dir que s’estava morint una nena que no fa res estava saltant, corrent i jugant, però hem agafat molta força amb el suport de la família».

Carlota va començar a fer petits passos. Fa aproximadament dues setmanes li van treure la màquina d’hemodiàlisi que connectava directament amb els seus ronyons. No obstant, el malson no ha acabat. Els metges han comunicat que les seves quatre extremitats estan danyades  a causa d’una isquèmia produïda per microtrombes, per la qual cosa les hi han d’amputar.

«Ens van dir que perdria completament la mà dreta i el peu esquerre, el peu dret fins al taló i que de la mà esquerra en principi perdria els ditets», descriu el pare de la nena visiblement afectat.

Esperança

Davant la situació, els pares de la petita de Vélez-Málaga han buscat una segona opinió. «Hem començat a moure’ns perquè volíem intentar esgotar tots els recursos possibles», afirma el progenitor de la Carlota.

Finalment, han trobat una millor solució en una clínica privada de València, on el doctor Pedro Cavadas assegura que és possible recuperar tres de les quatre extremitats danyades.

«Li vam enviar l’informe mèdic de la Carlota i ens en va fer un altre assegurant que podia salvar els dos peus, i que calia amputar la mà esquerra, però que es podria recuperar mitjançant reconstrucció», explica el pare de la petita. La notícia és un alenada d’esperança per a la nena, que podria conservar tres dels seus membres mitjançant un tractament acompanyat d’una intervenció quirúrgica (cirurgia plàstica i reconstructora). No obstant, el cost de tot això és molt elevat.

Notícies relacionades

«Entre 4.000 i 6.000 euros costaria només el trasllat, i l’estada sortiria a 200 euros per dia en planta i 600 euros a l’uci. Quant a l’operació, no ho sabem encara», relata García. Per això, ell i la seva dona, Marina Lara, han iniciat una campanya a les xarxes socials, en concret a Facebook i Instagram, per recaptar fons per al tractament. «Per sort, ha tingut una repercussió enorme. Potser fins i tot més del que esperàvem a causa del temps de què disposem», garanteix.

El cas de la nena és greu perquè cada dia que passa corre el risc que alguna de les necrosis s’infectin, fet que faria impossible salvar-li els membres i posaria en risc la seva vida. «Necessitem ajuda urgent de qualsevol manera, no només econòmicament, necessitem que això arribi al màxim de gent possible en el menor temps, perquè cada dia compta», preguen els pares de la Carlota.