EL DRAMA MIGRATORI

El Govern es compromet a acollir 100 refugiats i 20 menors de Lesbos

Reclama a Sánchez que «compleixi les sentències que donen a Catalunya competències d'acollida»

zentauroepp54873432 migrants take part in a rally as the banner reads in german 200911154745

zentauroepp54873432 migrants take part in a rally as the banner reads in german 200911154745 / Petros Giannakouris

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les conselleries d’Acció Exterior i la d’Assumptes Socials i Famílies s’han ofert, en nom del Govern de la Generalitat, a acollir 100 persones refugiades i 20 menors migrants que estan sols i que en aquests moments es troben en camps de les illes gregues, en particular a Lesbos, on la situació és especialment dramàtica després dels incendis que han arrasat els campaments de Mória.

Aquest dissabte, en un comunicat, el Govern ha demanat al Govern de Pedro Sánchez que «compleixi les sentències dels diferents tribunals que donen a la Generalitat competències d’acollida, amb els recursos i efectius necessaris».

Notícies relacionades

A més, exigeix a l’Executiu central que «s’ofereixi a la Unió Europea i a Grècia per participar de manera solidària amb la resta d’estats europeus en la reubicació d’aquestes persones després dels incendis al camp de Mória».

El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha retret a la UE que hagi «incomplert el compromís a què va arribar el 2015 per acollir 160.000 refugiats». En la mateixa línia, el conseller d’Assumptes Socials, Chakir el Homrani, ha reclamat el «compliment dels tractats internacionals i dels drets humans, de la infància i el dels migrants que venen de països en guerra, violència o on es vulneren els drets humans».