la tornada al col·le

Argimon assegura que el professorat no és un col·lectiu de risc contra la Covid-19

El secretari Salut Pública demana que els avis no vagin a buscar els nets a l'escola si es pot evitar

zentauroepp54623308 barcelona  24 08 2020   pol tica    el presidente de la gene200908132404

zentauroepp54623308 barcelona 24 08 2020 pol tica el presidente de la gene200908132404 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

El secretari català de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha assegurat que el professorat no és un col·lectiu de risc contra la Covid-19 i ha descartat tests massius entre els docents perquè les proves PCR donen «una foto instantània» i la seva repetició cada deu dies saturaria els centres d’atenció primària.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el doctor ha apuntat que els tests massius es faran quan hi hagi símptomes que ho justifiquin o quan, tal com es ve fent, hi hagi zones amb nivells d’infecció elevada i se’n vulgui detectar els asimptomàtics per frenar els contagis.

Argimon ha admès que l’inici del curs «serà difícil», però ha reivindicat que fa falta «obrir les escoles». Això sí, ha afegit, extremant les mesures de seguretat i prenent precaucions com que els avis no vagin a buscar els nets a l’escola si es pot evitar.

Notícies relacionades

El secretari de Salut Pública català també ha explicat que s’està estudiant la possibilitat de reduir les quarantenes de 14 a 10 dies, tot i que ara per ara les respostes dels experts «són de tots colors».

Per exemple, l’epidemiòleg Antoni Trilla veu «raonablement segur» retallar el temps de quarantena per als contactes de positius amb una PCR negativa. En declaracions a RAC-1, Trilla ha destacat que només entre un 1 % i un 3 % dels contactes presenten símptomes més tard d’aquest període.