AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Quatre anys de presó per a un fisio del Barça per abusos sexuals

El processat va fer tocaments a una administrativa de l'entitat al mateix club

Jaume J. LL. va treballar al Barcelona 30 anys i va tractar futbolistes del primer equip

zentauroepp52391434 exterior camp nou200721120355

zentauroepp52391434 exterior camp nou200721120355 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a quatre anys de presó el fisioterapeuta del Barça Jaume J. Ll. per abusar sexualment d’una treballadora en les instal·lacions del club de futbol. El tribunal de la Secció Sisena també li imposa inhabilitació especial durant dos anys per a l’exercici de la seva professió i prohibició d’acostar-se o comunicar-se amb la víctima. La indemnització de 10.000 euros a la dona l’haurà de pagar la companyia d’assegurances. El FC Barcelona ha sigut declarat responsable civil subsidiari per si la companyia no se’n fa càrrec.

La sentència assenyala que el processat prestava serveis com a fisioterapeuta i osteòpata del Barcelona des de feia 30 anys, desenvolupant funcions de coordinador de l’entitat i de l’equip de futbol de primera divisió. El 2016, quan van succeir els fets, realitzava la seva feina a les instal·lacions del Barça a les Corts, a les dependències d’Assistència Sanitària.

El novembre del 2016, la víctima, que treballava com a administrativa a l’entitat, va rebre la visita del metge encarregat de la salut dels treballadors a la Ciutat Esportiva del FCB de Sant Joan Despí perquè tenia mal de cap i de coll a causa d’uns problemes de cervicals. El facultatiu, després de confirmar el diagnòstic, li va recomanar el tractament de fisioteràpia que havia de dispensar l’acusat.

Tocaments 

Notícies relacionades

Les sessions es van iniciar al cap d’un mes. En la tercera visita, segons la sentència, l’acusat va intentar fer massatges a la pacient a l’abdomen, baixant fins a arribar al pubis de la denunciant. La dona li va advertir que tenia la regla i el fisioterapeuta va parar. Però en la següent visita, el 19 de desembre, després que la víctima patís un dolor a l’engonal a l’aixecar una cama, el condemnat va començar a fer-li massatges una altra vegada a la zona vaginal, tocant-li el clítoris i introduint-li els dits, «tot això sense guants i guiat per un ànim libidinós», segons la sentència. Després li va tocar els pits i li va estirar els mugrons. El processat va arribar a preguntar a la víctima si es trobava bé i ella li va contestar afirmativament «amb la intenció de posar fi a la situació i sortir del lloc», recalquen els magistrats.

En cap moment l’acusat va indicar a la pacient que li faria un tractament intracavitari que suposava introduir els dits a la cavitat vaginal de la pacient, sense que tampoc li sol·licités consentiment per fer-ho. Arran d’aquests fets, a la víctima se li va diagnosticar un trastorn adaptatiu amb ansietat i va estar dos mesos de baixa laboral.   Després de la denúncia, el Barça va rescindir la vinculació amb Jaume J. Ll., segons fonts del club.