tornada a les aules

Aquesta és la despesa mitjana per família per a la tornada al col·le

Els espanyols tenen previst desemborsar aquest any 230 euros de mitjana davant els 226 euros de l'any passat

inici-de-curs

inici-de-curs / cristina.diestro

2
Es llegeix en minuts
E.P.

Els consumidors espanyols prepararan una tornada a l’escola protagonitzada per les incerteses entorn de la tornada a les aules al setembre. No obstant, la despesa mitjana prevista per a la tornada a les aules 2020 no difereix gaire de la del 2019 ja que els espanyols tenen previst gastar aquest any 230 euros de mitjana davant els 226 euros de l’any passat, un 2% més, segons es desprèn de l’estudi d’El Observatorio Cetelem Estacional, donat a conèixer aquest dimarts.

Segons l’estudi fet per la unitat d’estudis de Cetelem, marca comercial de BNP Paribas Personal Finance, el 26% dels enquestats manifesta tenir pensat fer un desemborsament menor en la tornada al col·le 2020 en comparació amb els enquestats el 2019 (16%).

No obstant, la majoria (58%) declara tenir intenció de gastar el mateix que l’any anterior, tot i que aquest percentatge disminueix respecte a l’any 2019 (61%). Mentrestant, un 16% dels espanyols ratifica la seva intenció de gastar més aquest any, cosa que implica un descens de 7 punts percentuals respecte a aquells que ho van expressar el 2019.

D’altra banda, l’estudi revela que el 49% dels consumidors espanyols tenen previst gastar un màxim de 100 euros mentre que aquells que preveuen gastar una quantitat que ronda entre els 100 i 300 euros suposa un 28% d’espanyols. Un 15% preveu fer una despesa d’entre 300 i 500 euros, i un 9% d’espanyols preveu destinar aquest any un import superior als 500 euros.

Quant al ‘top 3’ de productes que tenen pensat comprar aquest any els consumidors espanyols es manté com en anys anteriors: el material escolar, els llibres i la roba.

Notícies relacionades

Amb motiu de la situació que es viu per la pandèmia i de cara a les compres relacionades amb la tornada a l’escola, els espanyols continuen preferint la botiga física per fer les seves compres. Així, el 52% dels enquestats afirma no haver canviat els seus hàbits de compra respecte a la tornada al col·le i continuarà comprant aquest tipus de productes a la botiga física com ho feia abans de la pandèmia.

No obstant, un 30% declara que abans de la Covid-19 feia les compres de material escolar a les botigues físiques i que ara, amb motiu de la pandèmia, ho farà ‘online’. Finalment, el 18% dels espanyols que ja adquiria anteriorment els seus productes de tornada a l’escola per internet, ho continuarà fent aquest any.