REBROT A BENALÚA

Els treballadors d'una residència de Granada es confinen amb la gent gran després de 12 positius

L'alcalde ha informat que la residència ha contractat una empresa especialitzada per desinfectar de coronavirus zones comunes, el pavelló i la sala del gimnàs en les pròximes hores

zentauroepp54597264 graf4401  o incio  lugo   22 08 2020   una trabajadora sanit200824204350

zentauroepp54597264 graf4401 o incio lugo 22 08 2020 una trabajadora sanit200824204350 / Eliseo trigo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La residència de gent gran Fardes, a Benalúa (Granada), amb un brot de 12 positius en coronavirus, 11 dels quals residents i una treballadora, ha activat el pla de contingència previst per a aquests casos, que inclou el confinament del personal amb els usuaris, que estan separats depenent de si estan contagiats o no.

Segons ha informat la Junta en el comunicat diari amb les últimes dades sobre la pandèmia, que aquest dilluns inclou informació sobre brots comptabilitzats, a Benalúa, s’han realitzat PCR a tot el personal i els residents del centre, amb el total de 12 positius, incloent la persona treballadora. En el marc del pla de contingència activat, «no s’ha requerit cap hospitalització».

L’alcalde de Benalúa, Manuel Martínez (PSOE), ha indicat que les autoritats sanitàries li comunicaven aquest diumenge passat la constatació de 14 casos en aquest brot, si bé dos han sigut «falsos positius». Són tots asimptomàtics.

Amb la inspecció del Districte Sanitari Granada Nord-Est, es valora la medicalització de la residència, i, en cas que l’evolució d’alguns dels contagiats es compliqués, seria hospitalitzat, com marca el protocol estipulat per a aquestes situacions. La treballadora afectada està aïllada a casa seva.

Desinfecció de zones comunes

Igualment, l’alcalde ha informat que la residència ha contractat una empresa especialitzada per desinfectar zones comunes, el pavelló i la sala del gimnàs en les pròximes hores, mentre que estan suspeses les visites i s’han tancat amb la gent gran tres auxiliars, una infermera, i una cuinera, amb personal mèdic.

Notícies relacionades

El municipi, d’uns 3.300 habitants, segons ha detallat també Martínez, compta amb dos joves amb Covid-19 de la mateixa família, tots dos també asimptomàtics, aïllats a casa seva, juntament amb més de cinc familiars que també ho han fet, guardant les mesures estipulades per a aquests casos, malgrat haver donat negatiu en les proves.

L’Ajuntament de Benalúa, en aquest context, ha reforçat la desinfecció d’espais públics i ha demanat a la població «que surti el menys possible» i eviti «aglomeracions», ha detallat el regidor, que ha demanat abans que res «sentit comú» i s’ha mostrat confiat que la Junta estigui fent «un rastreig prou eficaç per tenir-ho controlat».