la setmana del tradicional Aquelarre

L'alcalde de Cervera condemna les «trobades nocturnes» organitzades a les xarxes malgrat la Covid

Joan Santacana ha lamentat que durant l'última setmana «s'han vist massa ganes de passar-s'ho bé arriscant la salut» i el risc de propagar el coronavirus

zentauroepp54624183 pla general on es pot veure la pla a de cal rac  de cervera 200831141843

zentauroepp54624183 pla general on es pot veure la pla a de cal rac de cervera 200831141843 / La Forja - Cervera

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’alcalde de Cervera (Segarra), Joan Santacana, ha condemnat aquest dilluns les «trobades nocturnes» organitzades per mitjà de les xarxes socials en l’última setmana a la seva ciutat, en què tradicionalment se celebrava l’Aquelarre, una festa suspesa aquest any per evitar aglomeracions per l’epidèmia de coronavirus.

«Són del tot condemnables les trobades nocturnes organitzades per mitjà de les xarxes socials, que han acabat en episodis lamentables de persones joves amb absoluta pèrdua de la condició humana induïda per l’alcohol i altres tipus de drogues», ha afirmat l’alcalde, segons un comunicat de l’ajuntament. Joan Santacana ha assenyalat que aquestes trobades han degenerat en «baralles primitives, molèsties execrables al veïnat i brutícia repugnant». Ha explicat que durant l’última setmana «s’han vist massa ganes de passar-s’ho bé arriscant la salut», i ha insistit en la necessitat de distància, del rentat de mans, de l’ús de mascareta i de la limitació de les trobades sense mesures.

Joan Santacana ha afegit que es pot disfrutar d’una altra forma més segura, i que «arriscar-se a perdre la salut i fer perdre la dels altres d’aquesta estúpida manera és inadmissible». Santacana ha explicat que la Creu Roja ja ha iniciat una campanya de conscienciació sobre la prevenció del coronavirus en l’oci juvenil.

Notícies relacionades

Respecte a l’evolució del coronavirus, l’ajuntament afirma, basant-se en les dades de la Conselleria de Salut, que el nombre de casos positius ha iniciat la corba descendent, «després del pic que va marcar l’analítica completa de les anàlisis realitzades a totes les persones vinculades amb les dues residències d’avis de la ciutat, que va arribar a ser de 32 el dia 28 d’agost».

Les dades d’aquest diumenge assenyalen 29 positius de coronavirus, per tant, la xifra acumulada d’afectats per l’epidèmia arriba a 205.