2.400 DESALLOTJATS

L'incendi de Huelva ja arriba a les 10.000 hectàrees

Els serveis d'emergència miren de controlar el flanc sud, cap a la muntanya

el incendio de huelva se mantiene activo tras 72 horas y suma 3150 evacuados / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Aquest diumenge el Govern i la Junta d’Andalusia han indicat que l’incendi que va començar a Almonaster la Real (Huelva) continua actiu i que continua preocupant el front enganxat a La Zarza-Perrunal, que va cap al sud i que els efectius de l’Infoca i l’UME tracten de controlar. A més, han destacat que el perímetre ha crescut durant aquesta nit i ja ha superat les 10.000 hectàrees.

Així ho han indicat la delegada del Govern a Andalusia, Sandra García, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament Sostenible de la Junta d’Andalusia, Carmen Crespo, en declaracions als mitjans des del Lloc de Comandament Avançat del Pla Infoca, que s’ha traslladat a Valverde del Camino.

Crespo ha recordat que és un incendi amb un perímetre molt gran, que té diversos focus i que el que més preocupa és el que està actiu direcció sud, mentre ha apuntat que els 2.400 desallotjats encara no podran tornar a casa al llarg del dia «per recomanació de l’Infoca, del 112, de l’UME i dels Cossos i Forces de Seguretat», ha remarcat.

En aquest context, ha incidit que el perímetre d’aquest incendi és «molt gran» i que, per tant, «en aquests moments no es pot segellar completament», per la qual cosa ha demanat «paciència els ciutadans» desallotjats perquè «s’ha de prevenir sobre les persones que és el fonamental i el més important».

Temps en millora 

Així mateix, a la zona es troben treballant més de 350 efectius per terra i 28 mitjans aeris que han començat des d’aquest matí, i les previsions meteorològiques són «millors que ahir», ha destacat la consellera, «quan hi va haver moments en què es podia treballar molt poc, amb ratxes de vent de fins a 53 quilòmetres per hora».

Crespo ha remarcat que estan treballant en un incendi «que s’assembla molt al que és un incendi de sisena generació, en què l’orografia, el temps, la zona i les condicions de les persones ho indiquen molt, però s’ha treballat amb molta intel·ligència, hem vist al llarg dels dies que s’han pres decisions rapidíssimes per part de la direcció del Centre Operatiu Provincial (COP) del Pla Infoca que han sigut molt encertades en tot moment, si no les circumstàncies haurien sigut més complexes».

Notícies relacionades

A més, ha destacat que la província «està sent exemple en col·laboració i participació ciutadana», i ha incidit en la coordinació de totes les institucions «que està evitant mals majors».

Al foc treballen 154 militars de l’UME, sis mitjans aeris del Ministeri de Transició Ecològica, 45 mitjans terrestres i un de l’Exèrcit de l’Aire.