DEL 28 AL 30 D'AQUEST MES

La Comunitat de Madrid estudia encara si suspèn la fira taurina d'Alcalá

L'alcalde de la localitat critica l'«absoluta falta de coordinació» entre les conselleries de Justícia i Salut, ja que la primera autoritza l'esdeveniment i la segona ho desaconsella per seguretat

zentauroepp53111001 graf9848  alcal  de henares  13 04 2020   polic as entregan 200826215831

zentauroepp53111001 graf9848 alcal de henares 13 04 2020 polic as entregan 200826215831 / Fernando Villar

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comunitat de Madrid estudia encara la possibilitat de suspendre per raons sanitàries els esdeveniments taurins programats a la plaça de toros d’Alcalá de Henares els dies 28, 29 i 30 d’agost, decisió que es podria prendre fins al mateix dia d’inici de les celebracions, segons han assenyalat fonts de la Conselleria de Justícia i Interior.

Segons indiquen les mateixes fonts, la Direcció General de Seguretat i la Direcció General de Salut Pública estan en coordinació per, en funció de l’evolució epidemiològica de la zona, prendre una decisió respecte a això que s’adoptarà «posant per davant la seguretat de les persones».

L’empresa adjudicatària de la gestió de la plaça de toros d’Alcalá, amb un aforament total per a 8.500 espectadors asseguts, va anunciar a mitjans de mes la celebració de la fira taurina, que inclou dues curses i un festeig de retallades.

L’Ajuntament d’Alcalá de Henares va sol·licitar dilluns a la Comunitat de Madrid que «avaluï el risc» d’aquestes celebracions davant les possibles «conseqüències per a la salut pública» i la «dificultat» que hi haurà per complir la distància mínima de seguretat.

«Govern de pandereta» de Díaz Ayuso

L’alcalde de la localitat, Javier Rodríguez Palacios, ha criticat aquest dimecres a la tarda el «Govern de pandereta» dirigit per Isabel Díaz Ayuso per l’«absoluta falta de coordinació» entre les seves conselleries de Sanitat i Justícia sobre l’autorització o no de la fira taurina.

Notícies relacionades

Rodríguez Palacios qualifica de «molt negatiu» que prevalgui de moment l’autorització per poder celebrar aquestes celbracions, ja que tindrien un fòrum màxim de 5.500 persones si es venguessin totes les entrades.

«Això sona a broma si no fos per la gravetat de l’assumpte. D’una banda, tenim notícies que la Conselleria de Justícia ha comunicat a l’empresa organitzadora que tot el seu protocol és perfecte i continuïn amb la corrida de toros. En aquest comunicat parlen que l’Ajuntament hauria de posar-hi la Policia Local per protecció. Però, d’altra banda, tenim notícies que la Direcció de Salut Pública, dependent de la Conselleria de Sanitat, recomana que l’esdeveniment l’impedeixi l’Ajuntament», ha dit.