29 VÍCTIMES AQUEST ANY

Mor una dona a Cartagena després de ser agredida pel seu marit

La víctima ha estat un mes a l'uci i no ha aconseguit superar les seves greus ferides

zentauroepp54473419 soc policia200816202518

zentauroepp54473419 soc policia200816202518 / POLICIA NACIONAL ARCHIVO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una dona de 61 anys ha mort aquest dimecres a Cartagena (Múrcia) després de gairebé un mes ingressada a l’uci després d’haver sigut presumptament agredida pel seu marit el 22 de juliol passat. L’home, que la va colpejar amb un martell al cap, segons la premsa local, es troba en presó provisional.

La dona tenia una filla major d’edat en comú amb el presumpte agressor i no consten denúncies prèvies per violència de gènere, segons ha informat el Ministeri d’Igualtat. 

«La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere confirma un nou cas de violència masclista. Una dona de Múrcia que ha mort avui després de passar gairebé un mes a l’uci. Terrible», ha expressat el president del Govern, Pedro Sánchez, que ha condemnat a Twitter aquest nou cas de violència masclista i ha assegurat que des del Govern no descansaran «fins a parar aquest horror».

Per la seva banda, la ministra d’Igualtat, Irene Montero i la delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, han expressat la seva més absoluta condemna i rebuig a aquests assassinats masclistes i han traslladat el seu recolzament a les famílies i amistats de la víctima.

També la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, ha mostrat la seva «rotunda condemna davant el nou assassinat masclista d’una dona a Múrcia tot el meu afecte i recolzament a la seva família i el compromís del Govern d’afrontar amb fermesa l’erradicació de la violència de gènere. Ja n’hi ha prou», ha escrit a Twitter.

29 dones assassinades

Amb aquesta nova confirmació, el nombre de dones assassinades per violència de gènere ascendeix a 29 des de començament d’any, nou dones i dos menors des del 15 de juny passat, i la xifra ha augmentat fins a 1.062 el nombre total de dones assassinades per violència de gènere des del 2003, quan es van començar a recopilar dades.

Notícies relacionades

El Ministeri d’Igualtat, per mitjà de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, vol recordar que el telèfon 016 i les consultes ‘online’ a través de l’‘email’ 016-online@igualdad.gob.es segueixen funcionant amb normalitat les 24 hores, tots els dies de la setmana.

El 016 es pot demanar assessorament sobre els recursos disponibles i els drets de les víctimes de violència de gènere, així com assessorament jurídic de 8 h a 22 h cada dia de la setmana, amb atenció en 52 idiomes i un servei adaptat a possibles situacions de discapacitat.