procedent de granada

Mor un muntanyenc a la cresta del pic Posets, al Pirineu d'Osca

L'home anava acompanyat de quatre persones més que descendien per una cresta quan es va precipitar uns 150 metres en una zona de roca amb terreny molt abrupte

montaero vid 16 130823 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un muntanyenc, que respon a les inicials d’E.S.M., de 69 anys i procedent de Granada, ha mort aquest dissabte, 15 d’agost, al precipitar-se 150 metres des de la cresta del pic Posets, ubicat al terme municipal de Sahún, al Pirineu d’Osca.

El muntanyenc anava acompanyat de quatre persones més que descendien el pic per una cresta direcció nord i quan s’hi estaven desplaçant aquesta persona ha relliscat i ha caigut uns 150 metres en una zona de roca amb terreny molt abrupte.

La Guàrdia Civil ha informat en una nota de premsa que ha rebut l’avís aquest dissabte cap a les 11.30 hores. Fins al lloc s’han dirigit components del Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya, amb l’helicòpter de Benasc, amb una metge del 061.

Després d’arribar a la zona, no han divisat l’accidentat, de manera que els especialistes i la metge han descendit i un d’ells ha fet el recorregut per on havia caigut, i ha localitzat el cos en una esquerda, encaixat en uns dos metres.

A causa de la situació, s’han incorporat dos especialistes amb més material per accedir al lloc i entre tots han assegurat el cos perquè no continués caient per l’esquerda, ja que aquesta tenia uns quatre metres de profunditat.

Notícies relacionades

Després d’instal·lar un sistema de seguretat, l’han rescatat i traslladat fins a la base de la muntanya, per posteriorment portar-lo a l’helisuperfície de Benasc i, des d’allà, al dipòsit de l’Hospital Provincial d’Osca a l’espera d’autòpsia.