successos

Detingut un matrimoni per l'assassinat d'una dona amb discapacitat a Benidorm

Els presumptes autors van aprofitar la seva relació laboral i d'amistat amb la víctima per cometre el crim, intentat dissimular el fet com un accident

El mòbil del crim va ser econòmic ja que els arrestats van sostreure diners en efectiu que la dona guardava en una caixa forta

asesinato-benidorm / periodico

2
Es llegeix en minuts

Agents de la Policia Nacional han detingut dues persones, de 59 i 56 anys d’edat, com a presumptes coautors d’un delicte d’assassinat al provocar la mort a una dona amb focomèlia a la localitat de Benidorm.

La investigació va començar el dia 16 de juny quan una amiga de la morta va acudir fins al domicili ja que feia dos dies que no contestava el telèfon, i va localitzar el cadàver. La víctima patia focomèlia, una malaltiaque consisteix en una malformació d’origen teratogènic 

que, el cas de la víctima, li va provocar absència de cames i braços i que va ser ocasionada per un fàrmac que va prendre la seva mare durant la gestació, motiu pel qual cobrava mensualment una important pensió.

En un primer moment es va considerar la seva mort com a accidental ja que la víctima, que vivia sola, va ser localitzada al saló de la casa seva amb el suport de la cadira de rodes elèctrica que utilitzava per desplaçar-se sobre l’esquena. No obstant, els cops cranials analitzats pel metge forense van determinar que no concordaven amb el posicionament d’un accident fortuït a la llar ni amb la morfologia de la cadira.

Immediatament, els agents van canviar el rumb de la investigació i van desembolicar la seqüència de successos que van culminar en el tràgic crim. La víctima residia sola a Benidorm des de desembre del 2019, cosa que va dificultar la investigació, ja que el cercle d’amistats era reduït.

Finalment, i després de nombroses entrevistes amb gent del seu entorn, es va saber que, durant el mes de maig, havia contractat un home com a assistent domèstic. Quan van interpel·lar aquesta persona sobre els fets va manifestar que no en tenia coneixement, i va indicar que ell havia tornat al seu domicili a Lleida amb la seva dona una vegada extingit el contracte laboral.

Van netejar el pis i van fingir un accident després de cometre el crim

Els policies van continuar les gestions i van obtenir nova informació relacionada amb el sospitós. En una nova declaració, aquesta vegada a Jaca (Osca) ja que havien canviat novament de domicili, tant ell com la seva dona van admetre que tenien una relació amb la víctima des de feia diversos anys.

Concretament van indicar que l’any 2019, mentre vivien a Andorra, havia estat treballant per a la víctima com a xòfer i cobrant uns 2.500 euros mensuals. Posteriorment, i malgrat no fer cap servei, lavíctima els continuava ajudant 

econòmicament amb una mitjana de 1.200 euros al mes.

Tot i que els autors van negar els fets en tot moment i van utilitzar mesures per evitar ser descoberts, la investigació els ubicava fefaentment en l’espai i temps de la mort de la víctima. Els policies van constatar que, dos dies abans de trobar el cadàver, els presumptes coautors van sortir amb pocs minuts de diferència des de Lleida fins a Benidorm en cotxes diferents, i van tornar un dia després al seu lloc d’origen.

Notícies relacionades

Una vegada a Benidorm, i aprofitant que tenien les claus del domicili, que havien aconseguit durant el mes en què l’home hi va treballar, hi van entrar i un d’ells la va colpejar quatre vegades amb violència al cap amb un objecte, sense cap possibilitat de defensa.

Seguidament la van tirar a terra, van arrossegar el cos uns centímetres i van posar la cadira elèctrica sobre la seva esquena, exercint-hi pes fins que va deixar de respirar per a, finalment, netejar el pis i ubicar els objectes per fer creure que havia patit un accident.