Com als EUA i el Canadà

Airbnb restringeix les reserves per evitar festes no autoritzades

Els menors de 25 anys no podran reservar a prop de la seva residència

zentauroepp48396661 airbnb200814091443

zentauroepp48396661 airbnb200814091443

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Airbnb ha llançat aquest divendres una prova pilot amb noves restriccions en la seva política de reserves per prevenir conductes irresponsables i reduir les festes no autoritzades, segons un comunicat de la plataforma.

Es restringeixen les reserves d’allotjaments sencers que fan alguns menors de 25 anys a prop de la seva localitat de residència, seguint polítiques pilot similars als Estats Units i el Canadà, que han reduït les festes no autoritzades, per a així «protegir les comunitats locals».

Els hostes menors de 25 anys amb menys de tres avaluacions positives a Airbnb no podran reservar allotjament sencer a prop de la seva residència, sinó qualsevol allotjament fora de la seva àrea local; però tot hoste menor de 25 podrà reservar habitacions privades i d’hotel via Airbnb, independentment d’on visqui.

Estades llargues

Quant als hostes més joves amb almenys tres ressenyes positives i cap de negativa a Airbnb o que vulguin reservar estades llargues (almenys 28 dies), sí que podran reservar allotjaments sencers a la seva àrea local.

La plataforma ha constatat que només el 0,03% de les estades acaben amb una reclamació «significativa» a la Garantia per a amfitrions d’Airbnb.

El 2019 la plataforma va prohibir tota festa i esdeveniment no autoritzat als allotjaments anunciats a Airbnb a nivell mundial, i des d’aleshores ha desactivat temporalment el filtre de recerca ‘apte per a esdeveniments’ de la plataforma; i davant el coronavirus, aquest any ja va reforçar la prohibició de reunions que violin recomanacions sanitàries i de salut pública.

Campanya de seguretat estival

També aquest divendres, Airbnb ha llançat una campanya de seguretat estival per a amfitrions i hostes a Espanya, fomentant «els viatges segurs i respectuosos enmig d’una temporada d’estiu d’alta ocupació».

Notícies relacionades

Oferirà a la comunitat informació i recursos perquè tots tinguin estades segures les pròximes setmanes: en les quatre setmanes de la campanya es recordarà a tot viatger seguir les regles de l’allotjament d’Airbnb –inclosa la política de festes– i les restriccions locals sobre Covid-19, sota risc de ser eliminats com a hostes.

I els amfitrions rebran consells com donar «expectatives clares» als hostes sobre les regles del seu allotjament, prioritzar la neteja durant la pandèmia i ser considerats amb els veïns locals.