davant l'avenç de la Covid

Euskadi estudia restablir l'estat d'emergència sanitària

Si la gravetat de la situació epidemiològica segueix creixent al ritme actual, amb 569 nous positius per Covid-19 en les últimes 24 hores

Varios clientes en una terraza en el centro de Bilbao, este lunes, 11 de mayo, primer día de la fase 1.

Varios clientes en una terraza en el centro de Bilbao, este lunes, 11 de mayo, primer día de la fase 1. / EUROPA PRESS / H. BILBAO

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern basc està analitzant la possibilitat de restablir l’estat d’emergència sanitària, ja decretat al mes de març passat, si la gravetat de la situació epidemiològica a Euskadi continua creixent al ritme actual, amb 569 nous positius per la Covid-19 en les últimes 24 hores.

«Si la gravetat porta el ritme que manté ara, seria el moment de declarar-la [l’emergència sanitària]», ha assenyalat la consellera de Salut, Nekane Murga, en una conferència de premsa aquest dijous.

Notícies relacionades

La consellera ha afirmat que el virus «segueix guanyat terreny» a Euskadi i ha dit que la comissió de seguiment de la Covid-19, reunida aquest matí sota la presidència del ‘lehendakari’, Iñigo Urkullu, ha constatat la «gravetat» de la situació, especialment a Biscaia.

Per això, la consellera es reunirà aquesta tarda amb el diputat general de Biscaia, Unai Rementeria, per analitzar la possibilitat de posar en marxa noves accions per frenar l’avenç de la Covid-19.