alerta a barcelona

Vergés sobre el brot de Vilafranca: «És complex i sense focalització»

La consellera de Salut celebra les «bones dades» de Catalunya respecte a l'evolució del coronavirus

zentauroepp54435191 vila200810122755

zentauroepp54435191 vila200810122755 / Susanna Saez

1
Es llegeix en minuts

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha precisat aquest dilluns que el brot de coronavirus registrat a Vilafranca del Penedès (Barcelona) «és un brot complex sense una focalització clara», i que quan es dona aquest escenari els tests poden ajudar.

La consellera s’ha desplaçat aquest dilluns a la localitat en el marc de la recollida de mostres per fer PCR i realitzar un cribratge de la població, especialment en persones de 19 a 40 anys que en els últims dies hagin tingut contactes socials sense respectar la distància, sense mascareta, en espais tancats durant molta estona o reunions d’amics.

Aquestes proves es realitzen fins i tot entre persones que no tinguin símptomes i que no hagin estat en contacte amb cap cas positiu de Covid-19.

En declaracions als mitjans, ha assegurat que a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) hi ha una situació diferent, ja que el brot està «focalitzat en barris determinats».

A part d’aquestes dues localitats, ha enumerat les proves realitzades a Sabadell, Terrassa i Ripollet (Barcelona), ha dit que es realitzaran les que siguin necessàries, com també la presa de decisions concretes per a cada municipi, com a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), on es van fer proves a tots els contactes.

«Bones dades»

La consellera ha destacat les «bones dades» de Catalunya davant la pandèmia del coronavirus, després d’una gestió molt intensa dels rebrots, i amb una tendència a la baixa i una incidència menor que fa dos o tres setmanes.

«Prendrem mesures quan sigui necessari per frenar els petits o grans creixements i frenar-los en el primer moment», ha afegit Vergés en declaracions als mitjans.

Segons ella, la tardor i l’hivern portaran una situació complexa davant una «possible segona onada d’aquesta epidèmia, que pot ser intensa», i davant la qual el Govern treballa per tallar les cadenes de transmissió.

Notícies relacionades

Vergés ha mostrat el seu desig que no sigui així i que es puguin tallar les cadenes de transmissió com abans millor: «Hem d’estar absolutament preparats. S’hi afegirà l’epidèmia de la grip i afegirà complexitat».

Ha dit que la situació dels pròxims mesos és incerta i davant una segona onada gran cal estar preparats amb totes les eines del sistema de salut: «Estem intentant treballar molt bé i anar a buscar el virus per tallar les cadenes».