en menys de dos mesos

Sparrow, la tortuga careta alliberada a Cadis, arriba a Itàlia

L'exemplar va aparèixer en una platja amb un traumatisme cranioencefàlic després de xocar amb un barco

tortuga sparrow / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sparrow, la tortuga careta trobada a la platja de la Victoria de Cadis i alliberada a Tarifa al juny, ha arribat a l’illa italiana de Sardenya, segons registren els sistemes de seguiment que la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament Sostenible el va instal·lar per comprovar l’èxit de la seva cura.

L’animal, en perill d’extinció, va aparèixer amb un traumatisme cranioencefàlic després de xocar amb un barco i va ser traslladada des de la platja fins al Centre de Gestió del Medi Marí Andalús (CEGMA) a Algesires.

Després de diversos mesos de recuperació, la tortuga, un exemplar mascle i adult, va ser alliberada el 25 de juny en aigües del Parc Natural de l’Estret, on se li va incorporar una marca de satèl·lit cedida pel Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, per tenir-la localitzada.

De Màlaga i Alacant a Mallorca

Després del seu alliberament, el periple de Sparrow l’ha portat a Màlaga (entre el 26 i 29 de juny), a creuar Almeria (del 29 al 4 de juliol), Múrcia (del 4 al 9 de juliol) i Alacant (9 i 10 de juliol).

Notícies relacionades

D’allà va arribar a l’arxipèlag balear, on va tocar l’illa de Mallorca el 15 de juliol, i després de diversos dies va iniciar un viatge que la va portar fins a Sardenya el 6 d’agost, que és l’últim informe rebut.

La tortuga careta és una espècie omnívora amb una dieta molt variada que s’alimenta especialment de mol·luscos bivalves (closques), gasteròpodes com els cargols de mar marins o crustacis com crancs o gambes, a més de peixos, meduses, corals o cogombres de mar.