LA LLUITA CONTRA LA PANDÈMIA

Fauci avisa que la vacuna contra la Covid-19 podria ser efectiva només en part

L'immunòleg en cap dels EUA dubta que s'arribi a una eficàcia del 98% i assenyala que les mesures de protecció continuaran sent necessàries

Anthony Fauci, director of the US National Institute for Allergy and Infectious Diseases, arrives to testify before the House Subcommittee on the Coronavirus Crisis on Capitol Hill in Washington, DC on July 31, 2020. (Photo by KEVIN DIETSCH / Pool / AFP)

Anthony Fauci, director of the US National Institute for Allergy and Infectious Diseases, arrives to testify before the House Subcommittee on the Coronavirus Crisis on Capitol Hill in Washington, DC on July 31, 2020. (Photo by KEVIN DIETSCH / Pool / AFP) / KEVIN DIETSCH (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El director de l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Contagioses dels EUA, Anthony Fauci, ha advertit que la vacuna contra la Covid-19 podria només ser efectiva en el 50-60% dels casos, per la qual cosa, ha afegit, les mesures de seguretat, com les mascaretes, la distància social o la higiene de mans continuaran sent necessàries per mantenir la pandèmia sota control

«Encara no sabem quina seràl’eficàcia de la vacuna. No sabem si serà del 50% o del 60%. A mi m’agradaria que fos del 75% o més», va assenyalar Fauci en una webinari organitzat per la Univesidad de Brown.L’epidemiòleg en cap dels EUA, sempre molt prudent quant a les vacunes, va afegir: «Les possibilitats que l’eficàcia sigui del 98% no són elevades, cosa que significa que no haurem d’abandonar les mesures de salut pública».

Fauci espera que els treballs de la farmacèutica Moderna per desenvolupar una vacuna puguin estar llestos al novembre o al desembre i tenir disponibles milions de dosis a finals d’any o principis del 2021.  Als EUA hi ha gairebé cinc milions de contagis de coronavirus i han mort més de 160.000 persones. 

El 35% de nord-americans, reticents a la vacuna

Segons una enquesta de la firma Gallup, el 35% dels nord-americans no es vacunaria contra el coronavirus si la vacuna estigués disponible ara. Entre la població, el percentatge puja al 67 % entre els blancs i baixa al 59% entre els d’altres races. Per ideologia, només el 19% dels demòcrates seria renuent a vacunar-se, comparat amb el 53% dels republicans i el 41% dels votants que es defineixen com a independents.

Als barris residencials als afores de les ciutats grans, el 69% dels habitants acceptaria la immunització, comparats amb només el 56% dels qui viuen en àrees rurals.

Notícies relacionades

Hi ha menys disposició a rebre la vacuna entre els grups de mitjana edat, amb el 64 % entre els qui tenen de 30 a 49 anys, i el 59 % entre els qui tenen edats entre 50 i 64 anys. 

La resistència entre la població a una vacuna nova no té precedents, ha remarcat Gallup.