demana limitar l'activitat social

Euskadi s'enfronta «sens dubte» a la segona onada de la Covid: «No és possible una nova normalitat»

L'Osakidetza té «marge de maniobra» i prepararà plantes específiques d'hospitalització i uci

undefined53712579 grafcav6442  vitoria  10 06 2020  la consejera de salud del 200612133623

undefined53712579 grafcav6442 vitoria 10 06 2020 la consejera de salud del 200612133623 / David Aguilar

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La consellera de Salut, Nekane Murga, ha advertit que «l’important increment» dels contagis de Covid-19 en les últimes setmanes «mostren, sens dubte», que Euskadi «s’enfronta a una segona onada epidèmica», i ha demanat als ciutadans, per això, que redueixin «al màxim» l’activitat social. En aquest sentit, ha remarcat que «el virus està guanyant terreny i «no hi ha motius per creure que sigui més feble i menys letal».

Així mateix, ha assegurat que l’Osakidetza té «marge de maniobra» i prepararà plantes específiques d’hospitalització i uci perquè, segons ha advertit, «desenes de les persones que es contagiaran aquesta setmana necessitaran ingressar i unes quantes, sens dubte, moriran».

En una roda de premsa a Vitòria en la qual ha donat a conèixer les últimes dades d’afecció del coronavirus a Euskadi, Murga ha alertat de l’«important increment» de contagis en les últimes setmanes, que evidencia, «sense dubtes, que ens estem enfrontant a una segona onada epidèmica», tot i que la propagació es produeix «amb menys força» que al març.

D’aquesta manera, ha insistit que el coronavirus «està guanyant terreny» i, per això, ha apel·lat als ciutadans a «reduir al màxim l’activitat social». «El virus ens està ensenyant que no és possible una nova normalitat, hem de distanciar-vos. Dos metres és millor que metre i mig», ha remarcat. 

 

Notícies relacionades