Govern i comunitats acorden un pla de resposta precoç a les residències

S'adoptarà l'estratègia dissenyada per Sanitat en un escenari de control de l'epidèmia a l'àmbit residencial

zentauroepp53637179 residencia nadeu200702110812

zentauroepp53637179 residencia nadeu200702110812 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern i les comunitats autònomes han acordat aquest dimarts la posada en marxa d’un pla de resposta precoç en l’àmbit dels centres socials residencials, en què es recullen quins hauran de ser els eixos d’actuació en aquests centres per prevenir, avaluar el risc i donar resposta als possibles brots de coronavirus. Aquests plans hauran de ser desenvolupats per cada autonomia en l’exercici de les seves competències.

La decisió s’ha pres en una reunió entre els consellers d’afers socials de les comunitats autònomes, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la secretaria d’Estat de Drets Socials, convocada amb l’objectiu de donar una resposta coordinada davant l’augment dels brots  de Covid, segons ha informat el Govern. 

En la trobada s’ha decidit adaptar el pla de resposta precoç en un escenari de control dissenyat pel Ministeri de Sanitat a l’àmbit residencial, davant el perill que el virus s’estengui per uns centres en què van morir més de 27.000 persones en la primera onada de l’epidèmia. Aquesta estratègia ja inclou la coordinació de les residències amb els centres sanitaris; la posada a disposició de residents, treballadors i visitants de materials de protecció; la realització de proves PCR, etc. 

Llista de verificació

Notícies relacionades

Així mateix, Govern i autonomies han acordat la sistematització del contingut mínim de tots els plans de contingència, a través de l’elaboració d’una ‘llista de verificació’, de forma similar a les que ja hi ha en hospitals i centres d’atenció primària, que també s’inclouen en el pla de resposta precoç que va ser aprovat pel consell interterritorial de salut a mitjans de juliol. 

«Les comunitats autònomes estan treballant de manera molt important per evitar possibles rebrots a les residències. En la reunió d’avui hem establert un marc de resposta coordinada, ordenant i posant en comú els esforços que les diferents administracions ja estan fent», ha explicat Nacho Álvarez, secretari d’Estat de Drets Socials.