tràfic de persones

Alliberada a Calatayud una dona forçada a prostituir-se durant 11 anys

La Policia ha detingut sis integrants del grup criminal que la va portar a Espanya i que a més utilitzaven un nadó que va donar a llum en aquest temps per fer xantatge als seus clients

20200730 506486 opchupeter 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia Nacional ha alliberat en un municipi de Calatayud (Saragossa) una dona forçada a prostituir-se des de l’any 2009 per saldar un deute i ha detingut sis integrants del grup criminal que la va portar a Espanya i que a més utilitzava un nadó que va donar a llum en aquest temps per fer xantatge als seus clients. 

La investigació es va iniciar quan la Policia Nacional, a través de l’Agregaduria d’Interior de l’Ambaixada de Romania a Espanya, va tenir coneixement de l’existència d’un grup criminal romanès assentat a la província de Saragossa. 

Durant les indagacions es va localitzar la víctima en un municipi pròxim a Calatayud, que va relatar com havia arribat a Espanya el 2009 amb la promesa d’una feina digna per després ser forçada, mitjançant agressions físiques, a exercir la prostitució per pagar els 3.000 euros del deute contret amb el grup criminal, informa la Prefectura Superior de Policia en una nota de premsa. 

Els responsables del grup contactaven per telèfon amb clients de localitats pròxims, principalment homes d’edat avançada, amb qui concertaven cites al seu propi domicili o en llocs públics apartats, fins on la dona era traslladada per un membre de l’organització, que, a més d’exercir un control estricte sobre la víctima, s’apoderava de tots els diners que obtenia. 

Com a conseqüència de les relacions sexuals que es va veure obligada a mantenir, la dona va donar a llum un nadó a Romania, on va quedar sota la custòdia d’un membre del grup que s’havia registrat de manera fraudulenta com a pare del menor. 

Amb el naixement del nadó, la banda va començar a amenaçar clients habituals de la dona de treure a la llum que eren els pares biològics si no els feien entrega d’una important suma de diners, que oscil·lava entre els 10.000 i els 25.000 euros. 

Notícies relacionades

La Policia Nacional recorda que disposa d’un servei permanent d’atenció a les víctimes de tràfic d’éssers humans, les 24 hores del dia els 365 dies de l’any, la línia telefònica 900.105.090, que no queda reflectida en la factura, i el correu trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d’aquest tipus de delictes. 

En els últims 12 mesos s’han registrat un total de 2.232 comunicacions (1.279 correus i 953 trucades), gràcies a les quals s’han desenvolupat 12 operacions policials que han culminat amb l’alliberament de 32 víctimes.