delinqüència

Desvalisa la casa del seu avi després de fingir ser metge i canviar-li la cita

El net va simular per telèfon ser un facultatiu perquè no hi hagués ningú al domicili del seu familiar

zentauroepp54008510 05 07 2020 un furg n de la polic a nacional en el operativo 200705214856

zentauroepp54008510 05 07 2020 un furg n de la polic a nacional en el operativo 200705214856 / ALBIOL XG

2
Es llegeix en minuts
Lorenzo Marina

Un net no va tenir objeccions a enganyar el seu avi per desvalisar-li la vivenda. Fins al punt que va fingir per telèfon ser un metge i dir-li que li canviaven la data en la qual l’havien d’operar. El seu objectiu, en realitat, era robar tots els objectes de valor de l’avi, juntament amb un company, sense trobar-se ningú a l’interior. La Policia Nacional ha detingut els dos joves delinqüents per un presumpte delicte de robatori amb força en les coses.

Els fets es remunten al 6 de juliol passat. L’avi va rebre llavors una trucada al seu telèfon mòbil des d’un número ocult d’algú que deia ser un metge de l’hospital on s’havia de sotmetre a una operació. L’interlocutor l’instava que canviés la seva cita mèdica per sotmetre’s a una intervenció quirúrgica.

Inicialment, la víctima es va negar taxativament a canviar la cita a l’hospital per a aquesta operació. De fet, tan sols el separaven dos dies de la data que li havien assignat. Per aquesta raó es va mostrar reticent a efectuar un canvi a la seva agenda.

En primera instància, la cosa va quedar allà i el pacient es va negar a avançar la data de la seva operació. No obstant, al cap de pocs minuts va tornar a rebre una nova trucada al seu telèfon mòbil des d’un número ocult. Es tractava del mateix interlocutor amb el qual havia parlat moments abans. Aquesta vegada, el presumpte facultatiu es va mostrar molt més insistent i li va recalcar que l’havien d’operar amb urgència.

Davant l’afany amb el qual el fals facultatiu el va apressar que avancés la data, el pacient finalment va accedir a les seves pretensions. La cita s’havia de materialitzar aquell mateix dia. Així, l’avi va abandonar el seu domicili, en companyia de la seva dona, i es va dirigir a l’hospital.

La sorpresa del matrimoni va ser majúscula quan va arribar al centre sanitari. A la seva arribada a l’hospital, el personal mèdic li va comunicar que no s’havia alterat en absolut la seva agenda i havia d’acudir a l’hospital el dia establert inicialment.

Víctimes d’un engany

Notícies relacionades

Durant aquell interval de temps, el net i el seu company van trobar el camí expedit per desvalisar la vivenda de l’avi al seu aire sense que ningú els molestés. Els lladres van accedir al domicili trencant el vidre d’una finestra, després van forçar la caixa forta i van sostreure tot el que contenia.

Quan els avis d’un dels delinqüents van tornar al domicili, es van adonar immediatament del robatori a la caixa forta. Llavors es van adonar que havien sigut víctimes també d’un engany amb el fals canvi de cita mèdica. La finalitat era deixar l’immoble buit. Després de denunciar la malifeta, agents del Grup de Robatoris de la Policia Nacional van detenir l’endemà el net i el seu company.