La patronal de l'oci a Catalunya es mostra indignada amb el tancament d'establiments pels rebrots

Fecasarm assegura que la mesura és «desproporcionada i fins i tot contrària a les recomanacions de l'OMS, i envia a la ruïna milers d'empreses i destrueix milers de llocs de treball de manera innecessària»

zentauroepp51545508 barcelona  31 12 2019 noche de fin de a o  ambiente den el p200724221131

zentauroepp51545508 barcelona 31 12 2019 noche de fin de a o ambiente den el p200724221131 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La patronal de l’oci nocturn Fecasarm ha fet públic un comunicat en què assegura sentir-se «indignada» amb l’ordre de la Generalitat de tancar les discoteques de tot Catalunya, una decisió per la qual se senten víctimes d’«un cop letal» que han rebut «per l’esquena».

La Generalitat ha ordenat el tancament al públic de discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacle a tot Catalunya per mirar de frenar la transmissió del coronavirus.

També queden suspeses a tot Catalunya les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments, i s’obliga a tancar a les 12 de la nit les sales de joc, els casinos i les sales de bingo.

Fecasarm assegura que aquesta decisió s’ha adoptat «sense avís previ ni dialogar i sense oferir ajuts» al sector i, a més, consideren que s’ha actuat amb «mala fe, ja que la mesura és efectiva a partir d’aquesta matinada a les 00.00 hores, per la qual cosa aquestes activitats ja no podran obrir aquesta nit, això, si es publica abans el DOGC», recorden.

Segons aquesta patronal, aquesta mesura «no afecta els bars musicals de manera generalitzada, ja que parla de la prohibició d’altres activitats amb pista de ball o espai habilitat i aquests no en poden disposar».

Segons el seu parer, la mesura és «desproporcionada i fins i tot contrària a les recomanacions de l’OMS, i envia a la ruïna milers d’empreses i destrueix milers de llocs de treball de manera innecessària, ja que moltes ja no podran aguantar la càrrega de deutes facturant 0».

Asseguren que en els últims mesos han aportat propostes i mesures de protecció de la salut, i creuen que amb el tancament «no es resoldrà el problema dels contagis, ja que l’oci nocturn il·legal i descontrolat seguirà i fins i tot s’incrementarà».

Notícies relacionades

Fecasarm afegeix que el tancament de les discoteques suposa «un cop letal i definitiu per al sector de l’oci nocturn».

El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha criticat «la traïció i nocturnitat» amb què ha actuat la Generalitat, «condemnant les discoteques de Catalunya a desaparèixer del mapa de manera definitiva, anunciant la mesura un divendres a la tarda per entrar en vigor la mateixa nit i amb els treballadors camí de la feina i els artistes i producte adquirit».